НОВИНИ ДНЯ: До України повертається тепло, але пощастить не всім: погода вихідними, 5-6 жовтня  "Український легіон" у Польщі розпочав набір новобранців: скільки заявок надійшло  Саудівська Аравія може підірвати російську економіку збільшенням видобутку нафти, - Politico  Україну накриє циклон: як і де сильно погіршиться погода  Населення не розуміє, чому по них б’є РФ. Що відбувається у Курській області  Лукашенка звинуватили в злочинах проти людяності: що чекає на білоруського диктатора  Фінансова підтримка республіканців Маском була масштабнішою і почалася раніше, - WSJвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
30.12.2023 356

Світло на Новий рік не планують вимикати

Інформація з соцмереж, нібито українцям вимикатимуть світло на свята, є фейком.

electric2

Про це повідомляє національна компанія Укренерго.

"В соцмережах знову розповсюджується неправдива інформація про відключення електроенергії на свята. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр Укренерго не планує обмеження споживання у святкові дні", – йдеться у повідомленні.

За даними компанії, в енергосистемі профіцит через знижене споживання – цьому сприяє плюсова температура повітря, а також, традиційно, у вихідні споживання електроенергії менше, аніж у робочі дні.

Тому, пише Укренерго, немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення.

"Цього разу фейки розповсюджуються через Telegram-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог. Вважаємо, що єдиною метою розповсюдження відвертої брехні про обмеження споживання є поширення панічних настроїв серед населення", – пояснили у компанії.

Установа закликала не вестися на російську інформаційно-психологічну спецоперацію та отримувати інформацію на офіційних ресурсах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Світло на Новий рік не планують вимикати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Особисті фінанси
30.12.2023 356
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»