НОВИНИ ДНЯ: Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларіввсі новини дня
Політика
Світ
30.01.2023 563

У НАТО заявили про готовність до прямої конфронтації з Росією

У НАТО готові до прямої конфронтації з Росією, адже стратегічні цілі країни-агресора виходять за межі України.

220519i_008_650x410_30.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера для RTP.

За словами адмірала, Росія прагне повернутися до старого Радянського Союзу. Вона не перший рік приходить у якусь країну зі зброєю. Тож НАТО повинно бути напоготові.

"Тепер ми зіткнулися з загрозою, якою є Росія. Вона приходить до нас без запрошення у будь-який момент. Так що ми повинні бути напоготові. У нас немає часу на підготовку, тому що це залежить від них, коли вони прийдуть", - сказав Бауер.

Водночас він запевнив, що НАТО готове до прямої конфронтації з Росією. Однак для цього Альянс повинен переозброїтися.

Він також зазначив, що промислове виробництво країн Північноатлантичного альянсу має бути переорієнтоване на військову сферу. Для того, щоб провести переозброєння, на його думку, доцільно запровадити "воєнну економіку мирного часу".

При цьому Бауер уточнив, що не вірить у ядерну війну, оскільки президент РФ Володимир Путін "не є божевільним".

"Я думаю, Володимир Путін не божевільний, і це хороша новина. У нього є ідеї, які не відповідають нашим ідеям. Але він не божевільний. А отже, все ще раціональна людина", - сказав адмірал.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що НАТО не братиме участі у війні, яку розв'язала Росія проти українців. Оскільки було ухвалене рішення не вводити літаки чи війська Альянсу на територію України.

Також раніше ми писали, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що ризик застосування ядерної зброї Росією невеликий, але "ядерна риторика" Кремля безвідповідальна та небезпечна.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НАТО заявили про готовність до прямої конфронтації з Росією 5.00 5 1
Політика / Світ
30.01.2023 563
Еще материалы раздела «Світ»