<
НОВИНИ ДНЯ: Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗвсі новини дня
Політика
Світ
30.01.2023 481

Штати не виключають воєнної операції проти Ірану

США не виключають воєнних дій проти Ірану, щоб не допустити отримання країною ядерної зброї.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив у неділю в інтерв'ю телеканалу Alarabia під час поїздки на Близький Схід, що всі варіанти залишаються на столі. Відповідаючи на запитання, чи передбачається воєнний варіант, Блінкен повторив: «Усі варіанти на столі».

Водночас він зауважив, що віддає перевагу дипломатії. Іран мав шанс повернутися до міжнародної ядерної угоди, але відкинув його. Блінкен підкреслив, що президент США Джо Байден наголошував на своїй рішучості не допустити набуття Іраном ядерної зброї.

Держсекретар наголосив на підтримці Штатами іранського народу, зазначивши, що саме за ним рішення про "зміну режиму". При цьому "іранський режим переконує свій народ, що США хочуть його зміни", додав він.

Крім того, США занепокоєні тим, що Іран підтримує Росію в її війні проти України й надає їй безпілотники та іншу зброю, сказав Блінкен.

Він також підкреслив важливість саудівсько-американських відносин, нагадавши, що Саудівська Аравія надала велику підтримку Україні під час російської війни й проголосувала за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, яка засудила вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Штати не виключають воєнної операції проти Ірану 5.00 5 2
Політика / Світ
30.01.2023 481
Еще материалы раздела «Світ»