НОВОСТИ ДНЯ: На Сонці з'явилася величезна діра, яка у 20 разів більша за Землю: про що попереджають вчені  Виїзд чоловіків за кордон: у Зеленського заявили про відсутність будь-яких пом'якшень  До великоднього столу: рецепт соковитої буженини  Науковці дослідили за допомогою телескопа екзопланету розміром із Землю: чи можливе там життя  Феномен F-16: Ігнат пояснив, чому ці літаки такі бажані та потрібні Україні  Рецепт швидкої паски панетоне на дріжджах  Які зміни чекають на українців у квітні 2023 року: головні нововведення в Україні та за кордономвсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.02.2023 6344

Зіпсується смак борщу: які інгредієнти до української національної страви краще не додавати

Найулюбленішою стравою українців вважається червоний борщ. Готують його часто із засмажкою, різними овочами та м'ясом. Однак є такі інгредієнти, які можуть лише зіпсувати смак страви.

a90034170b47a82552e567b8ee4a1434_01.02.23

Щоб зробити смак страви цікавішим і насиченішим, часто до борщу додають різноманітну зелень чи спеції. Але це доречно не завжди. Що краще не додавати до національної української страви? Пише ТСН. 

Кориця та гвоздика

Якщо додати до борщу ці прянощі, страва вийде надто кислою. Особливо в поєднанні з томатами та буряками, які є популярними інгредієнтами. Інколи, якщо прянощів надто багато, борщ може навіть вийти гострим, що зіпсує все задоволення.

Сухий чи свіжий імбир

Цей продукт відрізняється специфічним і насиченим смаком. І борщу він обов'язково передасться. Якщо вам дуже подобається імбир і ви хочете його додати, краще робити це не під час готування, а просто покласти на тарілці поруч.

Приправи з азійської кухні

Особливо це правило стосується хмелі-сунелі та різноманітних корейських приправ. Борщ із ними вийде надто гірким, а його неповторний аромат повністю зіпсується.

Зелень

Зелень додають до борщу досить часто, але тут потрібно бути максимально обережними. Адже не кожна зелень підійде до цієї страви. Залежить тут все від виду м'яса, який використовується. Наприклад, якщо до борщу додається курка чи свинина, тоді краще підійде кріп. А ось смак яловичини чудово підкреслить петрушка.

Щоб зробити смак борщу неперевершеним, рекомендуємо скористатися одним лайфгаком — додати до страви оцет. Він допомагає зробити колір яскраво червоним і підкреслити смак. Просто збризніть оцтом буряк перед пасеруванням — і ви помітите різницю.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зіпсується смак борщу: які інгредієнти до української національної страви краще не додавати 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
01.02.2023 6344
Еще материалы раздела «Суспільство»