НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.02.2023 6522

Зіпсується смак борщу: які інгредієнти до української національної страви краще не додавати

Найулюбленішою стравою українців вважається червоний борщ. Готують його часто із засмажкою, різними овочами та м'ясом. Однак є такі інгредієнти, які можуть лише зіпсувати смак страви.

a90034170b47a82552e567b8ee4a1434_01.02.23

Щоб зробити смак страви цікавішим і насиченішим, часто до борщу додають різноманітну зелень чи спеції. Але це доречно не завжди. Що краще не додавати до національної української страви? Пише ТСН. 

Кориця та гвоздика

Якщо додати до борщу ці прянощі, страва вийде надто кислою. Особливо в поєднанні з томатами та буряками, які є популярними інгредієнтами. Інколи, якщо прянощів надто багато, борщ може навіть вийти гострим, що зіпсує все задоволення.

Сухий чи свіжий імбир

Цей продукт відрізняється специфічним і насиченим смаком. І борщу він обов'язково передасться. Якщо вам дуже подобається імбир і ви хочете його додати, краще робити це не під час готування, а просто покласти на тарілці поруч.

Приправи з азійської кухні

Особливо це правило стосується хмелі-сунелі та різноманітних корейських приправ. Борщ із ними вийде надто гірким, а його неповторний аромат повністю зіпсується.

Зелень

Зелень додають до борщу досить часто, але тут потрібно бути максимально обережними. Адже не кожна зелень підійде до цієї страви. Залежить тут все від виду м'яса, який використовується. Наприклад, якщо до борщу додається курка чи свинина, тоді краще підійде кріп. А ось смак яловичини чудово підкреслить петрушка.

Щоб зробити смак борщу неперевершеним, рекомендуємо скористатися одним лайфгаком — додати до страви оцет. Він допомагає зробити колір яскраво червоним і підкреслити смак. Просто збризніть оцтом буряк перед пасеруванням — і ви помітите різницю.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зіпсується смак борщу: які інгредієнти до української національної страви краще не додавати 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
01.02.2023 6522
Еще материалы раздела «Суспільство»