<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.02.2023 13262

Коли в Україну прийде весна: прогноз синоптика

Метеоролог розповіла, на яку погоду чекати українцям цієї весни

ВУкраїні, яку накрив потужний циклон із Європи, вже наприкінці лютого почне встановлюватись весняна погода. Про це "Телеграфу" повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

Згідно з розрахунками метеорологів, після 25 лютого українці можуть очікувати настання весни.

Прогноз підтверджують і дані ресурсу Gismeteo, які свідчать про те, що після 25 лютого у столиці України поступово почне тепліти та вже на початку березня у Києві спостерігатимуться "плюсові" значення температури повітря.

Попередні розрахунки метеорологів вказують, що перший місяць весни 2022 року – березень – буде досить нестійким щодо погодних умов. Так, у другій половині березня прогнозуються різкі перепади температури у бік мінусових значень. Тож українців ще застане холодна погода, яка не відповідає весняній.

Проте вже у квітні, зазначає Мартазінова, можна чекати на теплі дні. Наприкінці другого весняного місяця температурні показники наближатимуться +20 градусів.

Травень же, за словами метеоролога, не відрізнятиметься аномаліями. Проте друга частина місяця, за попередніми даними, буде досить сухою, тобто без опадів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли в Україну прийде весна: прогноз синоптика 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.02.2023 13262
Еще материалы раздела «Суспільство»