НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
03.02.2023 563

Shell отримала рекордний прибуток у 40 млрд доларів завдяки зростанню цін на нафту та газ

Британська Shell у 2022 році отримала рекордний прибуток у розмірі 39,9 млрд. доларів. Зростання цін на енергоносії після вторгнення Росії в Україну дозволило енергетичному гіганту отримати безпрецедентні доходи.

gettyimages_1239411325_2_650x410_03.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Річний прибуток Shell виявився вдвічі більшим, ніж роком раніше, і набагато перевищує попередній рекорд у 31 млрд доларів у 2008 році.

Рекордний прибуток британської компанії, як і показники, про які повідомили американські конкуренти раніше цього тижня, і, безперечно, посилить тиск на уряди з метою подальшого підвищення податків у цьому секторі.

"Ми маємо намір залишатися дисциплінованими, забезпечуючи переконливу прибутковість для акціонерів", - сказав генеральний директор Ваель Саван.

Shell також повідомила про рекордний прибуток у четвертому кварталі у розмірі 9,8 млрд доларів на тлі значного відновлення доходів від торгівлі зрідженим природним газом (ЗПГ).

Зростання прибутку Shell та її конкурентів у 2022 році спонукало уряд Великобританії ввести податок на непередбачені доходи для операторів Північного моря.

Shell розкритикувалася в жовтні, коли заявила, що до цього моменту не платила податок на непередбачений прибуток у Великій Британії. Минулого місяця компанія заявила, що очікує втрати близько 1,7 млрд фунтів стерлінгів у своєму прибутку за останній квартал 2022 року внаслідок непередбачених податків у Великій Британії та ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Shell отримала рекордний прибуток у 40 млрд доларів завдяки зростанню цін на нафту та газ 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
03.02.2023 563
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»