<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2023 385

Чистка парламенту триває: депутатських мандатів позбавлять Королевську, Солода та Волошина — Арахамія

Троє народних депутатів, які входили до фракції забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ), мають намір скласти свої повноваження.

144aa31db4d45a1b3e5ff977341e3167_04.02.23

На найближчому засіданні Верховна Рада позбавить мандатів трьох народних депутатів, які входили до фракції забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ). Пише ТСН. 

Про це повідомив голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі.

“Продовжуємо працювати над очищенням парламенту від представників заборонених партій. Найближчого пленарного тижня очікуємо щонайменше -2 мандати. А може і більше. Деталі — згодом”, - йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що процедура позбавлення мандатів буде відбуватися виключно в рамках Конституції і законів України. “Тобто, без шансів на оскарження в українських і міжнародних судах. На жаль, це не так швидко, як нам усім би хотілося. Зате надійно”, - додав політик.

Згодом Арахамія назвав прізвища кандидатів на “виліт” із Верховної Ради.

За його словами, нардеп від ОПЗЖ Олег Волошин вирішив скласти повноваження, про що він уже повідомив публічно. Також планують скласти мандати Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод.

"На сьогодні їхні заяви в Апараті ВР ще не зареєстровані. Але, за нашою інформацією, документи від них уже прямують на Грушевського", - додав Давид Арахамія.

Голова фракції “Слуга народу” зауважив, що тиск на проросійських депутатів з боку громадянського суспільства став вагомим внеском “у нашу спільну справу”.

Раніше, 13 січня, Верховна Рада України позбавила мандатів Тараса Козака, Андрія Деркача, Ріната Кузьміна та Віктора Медведчука, яких нещодавно позбавили українського громадянства.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Верховна Рада позбавила мандатів народних депутатів Вадима Рабіновича (був обраний до парламенту від нині забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя") і Ігоря Васильковського ("Слуга народу"), після чого у парламенті залишилося 417 народних депутатів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чистка парламенту триває: депутатських мандатів позбавлять Королевську, Солода та Волошина — Арахамія 5.00 5 1
Політика / Україна
04.02.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»