Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт чудового лимонно-кокосового торта
Кокосові горіхи та лимони чудово поєднуються в будь-якому десерті, особливо в цьому торті з масляним кремом.
Для приготування цього торта вам знадобиться не так багато часу, приблизно 40 хвилин на підготовку і стільки ж на випікання. Але результат вас точно потішить. Пише ТСН.
Складники
- масло — 180 г
- цукрова пудра — 225 г
- пшеничне борошно — 450 г
- кокосова стружка – 110 г
- розпушувач — 6 чайних ложок із гіркою
- яйце — 3 шт.
- молоко (можна кокосове) — 500 мл
- лимонна есенція – 3 ч. л.
- цедра 1 лимона
Інгредієнти для крему
- вершкове масло — 240 г
- цукрова пудра – 240 г
- цедра — 2 лимонів
- лимонний сік – 6 ч. л.
- жменя сушеного кокосу
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Змастіть форми для коржів вершковим маслом і викладіть дно жиронепроникним папером, а боки форми посипте борошном.
Просійте разом розпушувач і борошно чотири рази, щоб зробити борошно якомога повітрянішим. Потім додайте кокосову стружку та добре перемішайте.
В окремій мисці змішайте дерев'яною ложкою вершкове масло (воно має бути м'яким приблизно кімнатної температури) і цукрову пудру. Потім суміш добре збийте.
Вбийте яйця по одному, потім додайте 3 чайні ложки лимонної есенції та лимонну цедру.
З'єднайте збиту суміш та борошно. Добре все перемішайте у міксері.
Акуратно розкладіть у форми для випікання та розрівняйте.
Посипте зверху кокосовою стружкою, потім поставте обидві форми на середню полицю та випікайте приблизно 40 хвилин.
Можна накривати форми фольгою, щоб вони не підрум'янилися дуже швидко.
Поки коржі остигають на решітках, зробіть крем.
Змішайте вершкове масло і цукрову пудру, потім додайте лимонний сік, цедру і щедру жменю кокосової стружки. Добре перемішайте в міксері.
Змастіть корж та зберіть торт. Якщо ви віддаєте перевагу більш тонким коржам і такому ж тонкому шару крему, розріжте кожен на дві частини вздовж і змастіть кремом кожен.
Якщо ви хочете, щоб ваш торт був трохи вологішим, проткніть його шпажкою в декількох місцях і обережно збризкати соком лимона. Дайте соку вбратися протягом ночі або кількох годин перед подаванням на стіл.
Торт можна прикрасити скибочками лимона та посипати кокосовою стружкою.