НОВИНИ ДНЯ: Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.02.2023 11491

Ударять сильні морози: синоптик розповів, на яку погоду чекати в Україні до кінця тижня

Погода в Україні до кінця поточного тижня, 8-12 лютого, буде зимовою, із сильними морозами вночі (у четвер у Карпатах і на Прикарпатті може вдарити навіть 22-градусний "мінус"). У суботу й неділю очікуються снігопади або мокрий сніг, найбільше – на заході.

Таким прогнозом поділився синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у матеріалі для meteoprog.com. Експерт пояснив, що похолодання пов'язане з атмосферними процесами. Пише obozrevatel.com.

Велика кількість теплого повітря переміститься в Арктику, тоді як по всій Центральній та особливо південно-східній Європі пошириться холодне й сухе повітря.

Середа, 8 лютого, пройде в цілому без опадів і зі змінною хмарністю. Вночі трохи снігу може висипати в західних регіонах та Автономній Республіці Крим. Кібальчич попередив, що подекуди висока ймовірність ожеледиці на дорогах.

Вітер північно-східний, 5-10 м/с, але у Криму та на Приазов'ї можуть спостерігатися пориви до 15-20 м/с. У середньому в темну пору доби температура становитиме -11...-6, у Вінницькій області, Карпатах і на крайній півночі -16...-12 градусів. Вдень -7...-2.

У четвер, 9 лютого, снігопадів теж не буде, на вулиці буде малохмарно. Вітер не змінить свого напрямку, але стишиться до 3-8 м/с.

Вночі градусники покажуть на кілька градусів більше морозу, у межах -13...-8. Набагато холодніше буде в Карпатах і на Прикарпатті, де температура опуститься до -22...-17 градусів. Вдень там очікується -9...-4, але в інших регіонах у середньому комфортніші -6...-1.

У п'ятницю, 10 лютого, Кібальчич також не прогнозує опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

У Карпатах і на Прикарпатті вночі мороз буде на кілька градусів меншим, -20...-15. У решті населених пунктів України -14...-9, а вдень значно тепліше – до -5...0 градусів.

У суботу та неділю, 11-12 лютого, на фоні зниження атмосферного тиску й активізації циклонічної діяльності, у більшості областей пройде сніг, мокрий сніг. У західній частині країни помірні, подекуди значні снігопади. На дорогах ожеледиця.

Вітер переважно північно-західний, зі швидкістю 5-10 м/с. Вночі температура підніметься на 3-5 градусів, порівняно з п'ятницею, а вдень може показатися навіть невеликий плюс (-4…+1 градус).

Як писав OBOZREVATEL:

– 2 лютого харківський бабак Тимко ІІІ передбачив, що весняна погода прийде в Україну в середині березня-2023. "Прогноз" він зробив на біостанції в селі Гайдари.

– Експертка Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха також заявляла, що на ранню весну розраховувати не варто.

– Водночас наприкінці лютого деякі синоптики прогнозують теплу та комфортну погоду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ударять сильні морози: синоптик розповів, на яку погоду чекати в Україні до кінця тижня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.02.2023 11491
Еще материалы раздела «Суспільство»