<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.02.2023 18668

Найближчої ночі вдарять сильні морози, але потепління вже не за горами

Лютий у ніч із 7 на 8 число нагадає українцям, чому має саме таку назву, та вдарить морозом. Однак його сила вже закінчується, і найближчим часом в Україну прийде суттєве потепління.

Українські синоптики здивували прогнозом погоди на найближчі дні. За їхніми даними, вже цього тижня в країну завітають теплі маси, а остання декада лютого принесе весняні "плюси".

Проте найближча ніч буде морозною, подекуди очікується до -15. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, вдень також не варто чекати на "плюси". Температура повітря коливатиметься від -1 до -7 морозу. Пише OBOZREVATEL.

"А передумають морози орієнтовно з 11-13 лютого", – зазначила Діденко.

Схожий прогноз дав і народний синоптик Станіслав Щедрін.

"Починаючи від 8-10 лютого, до більшої частини Європи надійдуть стійкі теплі повітряні маси із Сахари та Атлантики. Тому і в Україні очікується суттєве та стабільне потепління, по всій країні з 10-12 та до кінця ІІ декади лютого, температурний режим коливатиметься в межах від +5...+7 вдень та до -3...+4 градусів у нічні години", – розповів Щедрін.

За його прогнозами, приблизно від середини лютого по всій країні буде багато сонця. А остання декада місяця повинна бути по-весняному теплою.

Як повідомляв OBOZREVATEL, останній місяць зими не принесе на територію України суттєвих морозів та снігопадів. І якщо на початку місяця можлива незначна мінусова температура, то вже у другій декаді вдень стовпчики термометрів навряд чи опустяться нижче нульової позначки.

У Києві було зафіксовано черговий температурний рекорд цієї зими. Максимальна температура у столиці 18 січня піднялася до +10,2°С.

А харківський бабак Тимко ІІІ передбачив, що справжня весняна погода прийде в Україну в середині березня-2023. "Прогноз" він зробив на біостанції в селі Гайдари.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найближчої ночі вдарять сильні морози, але потепління вже не за горами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.02.2023 18668
Еще материалы раздела «Суспільство»