<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.02.2023 769

Європейський депозитарій відмовився працювати з рублями

Європейський депозитарій Euroclear відмовився приймати російський рубль як розрахункову валюту та закрив свій кореспондентський рахунок у російському підрозділі ING Group.

Усі рублеві залишки в середу, 8 лютого, конвертують в євро, йдеться в повідомленні компанії.

"Ми відмовилися від приймання російського рубля як розрахункової валюти (тобто ви більше не можете проводити розрахунки в рублях у системі Euroclear) і заблокували наш рахунок в ING Bank, нашому московському платіжному кореспонденті", — йдеться у повідомленні Euroclear.

Депозитарій більше не приймає доручення з переказу грошових коштів у рублях, а також будь-які рублеві платежі, включно з доходами за цінними паперами та коштами від їхніх погашень.

Euroclear окремо наголошує, що платежі в рублях не приймаються не лише на кореспондентський рахунок в "ІНГ банк Євразія", а й на інші рублеві кореспондентські рахунки, відкриті від імені депозитарію. "Ми в такому разі не несемо жодної відповідальності, оскільки не вважаємо, що такі платежі ми отримали", — йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європейський депозитарій відмовився працювати з рублями 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.02.2023 769
Еще материалы раздела «Економіка»