<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
08.02.2023 474

65 тисяч гривень на ремонт в будинку переселенців: STEM is FEM та БУР оголошують благодійний збір

Громадські організації STEM is FEM та “Будуємо Україну Разом” запускають благодійний збір грошей для сім’ї переселенців. Його мета — нафандрейзити 65 тисяч гривень, аби зробити ремонт в кімнаті для дітей родини Лаврових.

KPK_08.02.23

У 2017 сім’я виїхала з окупованої Горлівки — невдовзі у подружжя мала народитися друга донька. Спочатку родина оселилася в Гостомелі, саме там старша донька пішла в перший клас. Та з часом оренда житла стала для них непідйомною і восени 2021 року Лаврови були вимушені переїхали до невеликого будинку у селі Здвижівка на Київщині. Будівля була в занедбаному стані, та сім’я власними силами, як могла, робила ремонт та налаштовувала свій побут.

Але їхні плани, як і плани мільйонів українців, зруйнувало повномасштабне вторгнення Росії в Україну. У 2022 році родина Лаврових вдруге опинилась в окупації — і прожила в ній місяць, поки село не звільнили.

Зараз сім’я продовжує жити у Здвижівці. Однак після таких важких подій зовсім не має грошей на ремонт — а тому двоє дівчат, їхні батьки та бабуся вимушені тіснитися в одному приміщенні.

Наразі одинадцятирічна Дар’я ходить в п’ятий клас, любить збирати Lego та грати у комп’ютерні ігри. П’ятирічна Ліза відвідує дитсадок. Їй подобається малювати, а ще дівчинка хоче завести собаку — та зараз сім’я не може її собі дозволити, адже немає паркану по периметру двора. Родина, що двічі пережила окупацію, мріє про перемогу України у війні та визволення рідного дому. А ще обидві дівчинки мріють про власну кімнату.

Саме тому STEM is FEM та “Будуємо Україну Разом” вирішили втілити їхню мрію і відремонтувати одне з приміщень будинку — аби Дар’я та Ліза нарешті мали свій простір.

“Про Лаврових я дізналась після деокупації, коли ми розвозили продукти родинам. Сусіди сказали, що є сім’я з малими дітьми. Якийсь час в них не було роботи, та й умови, в яких вони живуть, хорошими не назвеш. За кілька місяців пошуків вони влаштувались двірниками в Бучі. Але цих коштів, звісно, на ремонт не вистачає – лише на базові потреби. Ці люди дуже працьовиті, просто так склались обставини, що вони все втратили,” — розповідає Наталія Князева, локальна координаторка активностей БУР.

Щоб відремонтувати житло сім’ї Лаврових, буде проведено три “БУРчики” — локальні акції допомоги людям у скруті. Роботи виконуватимуть професійні майстри та місцеві волонтери. До заходів також долучаться учасниці проєктів STEM is FEM.

Під час ремонту двоє фахових майстрів займатимуться проведенням в кімнату електрики, монтажем даху та встановленням дверей. До менш складних робіт — обшивки, грунтування та та шпаклювання стелі й стін, а також укладання лінолеуму та встановлення плінтусу — будуть залучені волонтери.

Вартість необхідних для цих робіт матеріалів та обладнання складає 65 тисяч гривень. Допомогти сім’ї можна, переказавши гроші за цими реквізитами:

1. Приватбанк:

ЄДРПОУ/ДРФО 43493499, МФО 305299,

Номер рахунку: № UA753052990000026007016713268

Призначення: пожертва для допомоги сім'ї Лаврових

stemisfem@gmail.com

https://send.monobank.ua/jar/76KwkHGh5S

Громадська організація STEM is FEM, ініційована засновником Roosh Сергієм Токарєвим, займається популяризацією STEM-спеціальності серед дівчат. Один з проєктів ГО — освітній курс з урбаністики. На ньому учасниці вивчають основи містобудування і архітектури, а ще — готують власні проєкти з відбудови українських міст.

Наші учасниці працюють над проєктами для трьох локацій у трьох громадах, які постраждали під час повномасштабного вторгнення. Після захисту робіт журі обере найкращі — саме їх ми пропонуватимемо реалізувати на місцях. А ще ми організовуємо відкриті лекції від урбаністів та архітекторів зі світовими іменами. На прикладах власних проєктів вони розказують слухачам, як можна покращити міський простір при відбудові України”, — зазначає голова ГО STEM is FEM Єлізавета Коренко.

Будуємо Україну Разом — громадська організація,  яка створює можливості для молоді творити зміни в країні через волонтерство. БУР був створений у 2014-му році як ініціатива, яка розвиває молодь через волонтерство. За цей час ми пройшли шлях від проєкту Української освітньої платформи (до 2021-го р. — Львівська освітня фундація) до незалежної організації, виросли від декількох таборів до великої спільноти, об’єднаної цінностями різ(в)ності, відповідальності, довіри та віри в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
65 тисяч гривень на ремонт в будинку переселенців: STEM is FEM та БУР оголошують благодійний збір 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
08.02.2023 474
Еще материалы раздела «Нерухомість»