<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.02.2023 2876

Морози, потепління та опади: синоптик розповів про погоду на тиждень, 13 -19 лютого

До України прийде нестійка погода.

Протягом тижня в Україні будуть температурними коливаннями та опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Погоду формуватиме потужний та малорухомий антициклону, що панує над Південною та Центральною Європою. Пише ТСН. 

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

"На найближчий тиждень погодні умови в нашій країні характеризуватимуться помітною мінливістю. Більш холодні повітряні маси пануватимуть на Лівобережжі України, тоді як на заході та півдні країни середня температура протягом тижня буде помітно вищою за кліматичну норму", - каже Кібальчич.

У вівторок, 14 лютого, в Україні буде сніг та мокрий сніг. У північних та східних областях - хуртовини. На дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі буде -3° +2°, а вдень -1° +4°

У середу, 15 лютого, невеликий сніг пройде на Лівобережжі України. На дорогах ожеледиця.Температура повітря вночі 6°-1°морозу, а вдень -2°+3°.

У четвер, 16 лютого, невеликий сніг буде лише на сході. На решті території - опадів. У західних областях вночі та вранці тумани. Температура повітря вночі на півночі та сході 13°-8° морозу, а - 7°-2° мрозу. На решті України вночі -6°-1°, вдень - до +4°.

У п'ятницю, 17 лютого, на заході та в центрі - опади у вигляді снігу та дощу. На решті території України сухо.  Температура повітря вночі у східних та північних областях 15°-10° морозу, а на решті території -5°-0°. Вдень - від -1° до +4°.

На вихідні, 18 -19 лютого, циклон призведе до погіршення погоди по всій території України. Так, будуть опади у вигляді снігу з переходом у дощ. Температура повітря підвищиться до -1°+4°, вночі 2-7 тепла. У західних та південних областях місцями буде до +13°.

Нагадаємо, бабак Тимко, якого традиційно 2 лютого щороку будять для прогнозування весни на біостанції Харківського університету в селищі Гайдари, спрогнозував ранню весну в Україні: її прихід очікується вже за шість тижнів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Морози, потепління та опади: синоптик розповів про погоду на тиждень, 13 -19 лютого 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.02.2023 2876
Еще материалы раздела «Суспільство»