НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Світ
15.02.2023 348

Google запускає кампанію боротьби з фейками про українських біженців у Німеччині

Google запускає кампанію проти фейкових новин про українських біженців у Німеччині. Компанія хоче за допомогою освітніх відеороликів донести до німців дезінформацію і тим самим запобігти формуванню стереотипів про біженців.

_nimechchina_ukr_bizhentsi_gettyimages_1239029_15.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Der Spiegel.

Видання зазначає, що спростування дезінформації після її впровадження у свідомість людей може виявитися непростим завданням. Тому Google приділяє особливу увагу профілактиці: освітні відеоролики покликані охопити населення до того, як воно стане жертвою фальшивих новин, тобто спеціально створеного контенту, який дезінформує. Йдеться про можливі застереження щодо українських біженців.

У понеділок, 13 лютого, у Берліні дочірня компанія Google Jigsaw оголосила, що поширить відповідну відеоосвітню кампанію на німецькомовний інтернет. Досі профілактичні заходи були зосереджені в Польщі, Чехії та Словаччині.

Кампанія ґрунтується на дослідженнях психологів із британських університетів Кембриджа та Брістоля, які розробили концепцію запобігання дезінформації під назвою "пребункінг". Ідея полягає в тому, щоб глядачі знали, коли нібито нейтральна інформація призначена тільки для того, щоб змусити людей повірити в те, що не відповідає дійсності.

Ознакою маніпулятивного контенту є мова, яка зачіпає людей емоційно. Також підозріло, коли певні групи звинувачують у невдоволенні, за яке вони не несуть відповідальності.

Раніше повідомлялося, що у Британії почали розсилати фейкові листи для збору даних про українських біженців.

Крім того, у Польщі попереджають про фейки РФ проти українців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Google запускає кампанію боротьби з фейками про українських біженців у Німеччині 5.00 5 2
Політика / Світ
15.02.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»