<
НОВИНИ ДНЯ: Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десерт  Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування  Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронюваннявсі новини дня
Політика
Україна
15.02.2023 682

"По суті це - крилата ракета": експерт припустив, що у ЗСУ є зброя, яка летить на 1000 кілометрів

Експерт зауважив, що уламки Ту-141 публікували окупанти на території Росії.

04750b80b3991f69c3744078b62eab20_15.02.23

ЗСУ ймовірно зробили із старого радянського безпілотника Ту-141 "Стриж" крилату ракету, яка здатна долітати до Росії та влаштовувати там "бавовну". Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів головний редактор військового порталу Defence Express Олег Катков.

"Україна уже завдає удари по стратегічних об'єктах у Росії  - це військові аеродроми, де базується стратегічна авіація РФ, склади з зброєю, командні пункти. Судячи з тих уламків, які публікують окупанти, то один із "генераторів бавовни" був збитий під Калугою. Йдеться про Ту-141 "Стриж". Це раніше був радянський розвідувальний безпілотник, він дуже архаїчний, там використовувалась звичайна плівка. Його методика була така: він запускається, летить на певній висоті, робить знімки поверхні на плівку, летить назад, сідає на парашуті і тоді плівку проявляють. Така була оперативність його", - пояснив Катков.

Головний редактор військового порталу Defence Express вважає, що саме з ці безпілотники ЗСУ могли модифікувати, перетворивши на крилаті ракети.

"А тому найкраще - це зробити з нього крилату ракету. Він має високу швидкість та дальність до тисячі кілометрів. У нього є резерви для встановлення боєкомплекту - якщо забрати парашут та стару камеру, він може нести боєприпас вагою 100 кг. У підсумку - це крилата ракета, але це стара розробка, якою поки можна користуватись", - пояснив експерт.

Нагадаємо, у неділю, 12 лютого, відбувся пуск першого дрону-камікадзе українського виробництва.

Оценка материала:

5.00 / 2
"По суті це - крилата ракета": експерт припустив, що у ЗСУ є зброя, яка летить на 1000 кілометрів 5.00 5 2
Політика / Україна
15.02.2023 682
Еще материалы раздела «Україна»