Життя та Стиль
Суспільство
Мойва, запечена в духовці — смачніша за будь-яку дорогу рибу
Смачний і простий рецепт приготування мойви пише ТСН.ua.
Коментар авторки Носової Ганни:
"Завжди готувала мойву традиційним способом, як роблять, напевно, більшість господинь — смажила на сковороді. Випадково натрапила на цей рецепт, тепер буду готувати рибу лише таким чином".
Мойва — недорога риба, корисна, а приготування її за цим рецептом робить її ще й неперевершеною на смак. Секрет її приготування — у спеціях.
На один кілограм свіжомороженої мойви потрібно взяти одну чайну ложку меленого коріандру, чайну ложку куркуми, перець і сіль за смаком, я беру по пів чайної ложки перцю й солі.
Як приготувати смачну мойву
- Мойву розморожуємо, добре промиваємо. Можна на деякий час покласти у воду. Після цього даємо воді стекти, а рибу просушуємо паперовими рушниками.
- Окремо ретельно перемішуємо коріандр, куркуму, сіль і перець.
- Готовою сумішшю посипаємо мойву, перемішуємо і залишаємо рибу хвилин на 20-30.
- Викладаємо мойву одним шаром на деко, застелене пергаментом, і запікаємо за температури 200° С протягом 20 хвилин до золотистої скоринки.