<
НОВИНИ ДНЯ: США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвихвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.02.2023 3077

Мойва, запечена в духовці — смачніша за будь-яку дорогу рибу

Смачний і простий рецепт приготування мойви пише ТСН.ua.

d445bfcbbe987ac12c2a8c9659b0273e_16.02.23

Коментар авторки Носової Ганни:

"Завжди готувала мойву традиційним способом, як роблять, напевно, більшість господинь — смажила на сковороді. Випадково натрапила на цей рецепт, тепер буду готувати рибу лише таким чином".

Мойва — недорога риба, корисна, а приготування її за цим рецептом робить її ще й неперевершеною на смак. Секрет її приготування — у спеціях.

На один кілограм свіжомороженої мойви потрібно взяти одну чайну ложку меленого коріандру, чайну ложку куркуми, перець і сіль за смаком, я беру по пів чайної ложки перцю й солі.

Як приготувати смачну мойву

  • Мойву розморожуємо, добре промиваємо. Можна на деякий час покласти у воду. Після цього даємо воді стекти, а рибу просушуємо паперовими рушниками.
  • Окремо ретельно перемішуємо коріандр, куркуму, сіль і перець.
  • Готовою сумішшю посипаємо мойву, перемішуємо і залишаємо рибу хвилин на 20-30.
  • Викладаємо мойву одним шаром на деко, застелене пергаментом, і запікаємо за температури 200° С протягом 20 хвилин до золотистої скоринки.

Оценка материала:

5.00 / 3
Мойва, запечена в духовці — смачніша за будь-яку дорогу рибу 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
16.02.2023 3077
Еще материалы раздела «Суспільство»