<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.02.2023 1288

Незаконну каплицю Московського патріархату біля Десятинної церкви у Києві повинні знести

Суд підтримав позов Національного музею історії України з вимогою знести споруду, збудовану церковниками на його території.

3e33af97e13b8ea2bf0f533b5115ab02_17.02.23

У середу, 15 лютого, Господарський суд Києва ухвалив рішення, яким зобов’язав звільнити ділянку Національного музею історії України від незаконно збудованої споруди УПЦ Московського патріархату. Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

“Позов Музею задоволено. Розміщення цієї споруди на земельній ділянці музею суперечить її цільовому використанню. Це порушує вимоги пункту "а“ частини 1 ст. 91 Земельного кодексу”, - написав він на свої сторінці у Facebook.

За його словами, збудований представниками православної церкви Московського патріархату “храм-кіоск” розташований у буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво. Ця споруда також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу Десятинна церква.

Позов Національного музею історії України з вимогою знести споруду, збудовану церковниками на його території, було подано 2021 року.

Дозвіл на будівництво біля фундаментів Десятинної церкви УПЦ МП отримала 2004 року від тодішнього очільника Національного музею історії України Сергія Чайковського. 2012 року церква отримала право власності на будівлю, водночас земля залишилася у володінні музею.

Нагадаємо, раніше в селі Сокіл (Рожищенська громада Волинської області) представники УПЦ МП покинули будинок, який належить місцевій парафії Православної церкви України, залишивши в ньому "голі стіни" і абравши з приміщення всі меблі й сантехніку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Незаконну каплицю Московського патріархату біля Десятинної церкви у Києві повинні знести 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.02.2023 1288
Еще материалы раздела «Суспільство»