<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
16.02.2023 2585

Як київський океанаріум та тисячі його мешканців живуть в умовах війни

Столичний океанаріум «Морська казка» вже 10 років радує відвідувачів цікавою експозицією: на території 800 кв.м. мешкає 2600 водних тварин: риби, рептилії, амфібії та безхребетні тварини з усіх куточків світового океану.

Ak_16.02.23

Перша частина океанаріума стилізована під перевернутий дерев’яний корабель, в ілюмінаторах якого розміщено справжній кораловий риф з його природніми мешканцями.

З корабля гості потрапляють у світ Амазонії, а також перлину «Морської казки» - відкритий басейн із морськими скатами, рибами-білками та котячими акулами.

Далі - справжній підводний тунель! Перебувати у тунелі абсолютно безпечно та надзвичайно захоплююче - акули та черепахи до вас так близько, лише на відстані руки!

І ще півсотні різноманітних акваріумів. Такого в Києві більше ніде немає.

За довгі роки добросусідства багато мешканців океанаріума потоваришували і живуть в злагоді!

Риби-клоуни живуть в коралах, слідкують за їх чистотою, а корали не жалять рибок, бо вдячні за піклування.

В одному з акваріумів живе мурена і групер, які злагоджено та ефективно разом полюють.

А ще, риба імператорський янгол та губан-чистильник. Губан очищує тіло риби від паразитів, якими потім харчується. Всім добре.

Живуть мирно в океанаріумі і скати з травоїдними піраньями.

Всі такі різні, але чудово ладнають!

Ak_16.02.23_1

Доречі, є в «Морській казці» і хижі піраньї. Проте їх грізність дещо перебільшена завдяки кіно і мультикам. Так само як і імідж у акул. Не такі вони страшні, якщо їх не провокувати.

Одним словом, океанаріум - місце дуже цікаве та пізнавальне!

Океанаріум в Києві єдиний, тому гостей завжди багато.

Так було завжди, допоки не почалось широкомасштабне вторгнення ворога на територію України.

Колектив океанаріума сразу ж взяв за мету зберегти живий фонд музею для мирного майбутнього українців.

З 24 лютого 2022 року океанаріум не приймав відвідувачів, відчинився для гостей лише в травні 2022 року. Але весь цей час океанаріум не припиняв свою роботу, спеціалісти доглядали за морськими жителями попри небезпеку ракетних обстрілів та перебої в постачанні тепла і світла.

Океанаріум знаходиться в підвальному приміщенні, де відносно тихо і відносно безпечно. Тож, необхідності в евакуації тварин не було. І їжа для тварин на перший час була заготовлена також.

Працівники пристосувалися до наших реалій, і зараз дають раду і новим викликам: плановий та екстреним відключенням електроенергії, включають аварійне живлення, генератори.

З травня минулого року океанаріум вже працює для відвідувачів. Співробітники «Морської казки» вірять і дуже чекають, коли до океанаріума прийдуть наші переможці-воїни та українці з родинами, здорові, усміхнені та щасливі.

Але відвідувачів нині значно поменшало.

Мешканці Києва через можливі повітряні тривоги бояться їхати з правого на лівий берег. Про екскурсійні автобуси з інших міст годі й говорити.

Раніше в період з вересня по травень в океанаріумі постійно проводились шкільні екскурсії. Кожну годину приїздили нові групи дітей з різних міст України. Зараз, на жаль, ситуація не така.

Але в океанаріумі не жаліються. Співробітники «Морської казка» вдячні кожному, хто купує квиток і приходить, хто донатить, хто допомагає особисто. Усі ці гроші – це їжа, світло, тепло для тварин, це їхнє здоров’я та веселий настрій.

 

Завітайте в океанаріум «Морська казка» та пориньте в справжній підводний світ!

Київ, ст.м. Дарниця, вул. Малишка 3.

+38 (099) 798-32-44, +38 (063) 727-24-88

https://oceanarium.kiev.ua/

Оценка материала:

5.00 / 3
Як київський океанаріум та тисячі його мешканців живуть в умовах війни 5.00 5 3
Життя та Стиль / Столиця
16.02.2023 2585
Еще материалы раздела «Столиця»