Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати французький сендвіч крок-месьє: рецепт від Андрія Величка
Це страва французької кухні, що дуже популярна у французьких кафе.
Крок-месьє – гарячий сендвіч із сиром та шинкою. Дуже популярна страва французької кухні. Може бути і сніданком, і гарячою закускою, і основною стравою. Пише ТСН.
Інгредієнти (для 2 сендвічів):
- хліб тостовий – 4 шт.
- шинка – 80 г
- сир твердий – 120 г
- соус бешамель – 200 г
- гірчиця – 2 ч. л
Технологія приготування:
Тостовий хліб добре підсушити з обох боків на гарячій сковороді без олії або в тостері, щоб з'явилася хрумка скоринка.
Розкласти підсушений хліб, нанести на нього соус бешамель (десь половину), потім – сир (тонкі слайси або натертий на тертці), далі – слайси шинки.
Скласти сендвіч таким чином, щоб шинка виявилася всередині, а далі шарами сир і соус бешамель.
Тепер потрібно добре притиснути сендвіч, потримати так кілька секунд, щоб спресувати.
Далі треба рівномірно нанести поверх сендвіча половину соусу бешамель, що залишилася. І посипати залишками тертого сиру.
Запікати 12-15 хвилин за температури 180° або доти, доки сендвіч не стане золотисто-коричневим.
Подати можна на сніданок або на обід до супу.
До речі, якщо соус бешамель у вас готовий заздалегідь, весь процес приготування такої страви займе не більше 20-25 хвилин, з яких 15 – запікання.
Версія цього сендвіча зі смаженим яйцем зверху називається croque madame або крок мадам. Кажуть, яйце в цьому разі нагадує жіночій капелюшок.
Смачного!
Андрій Величко – один із небагатьох кухарів в Україні, хто отримав кулінарну освіту в Інституті Поля Бокюза, творця "нової французької кухні".
На своїй сторінці у Facebook він ділиться з підписниками цікавими рецептами та секретами приготування страв.