<
НОВИНИ ДНЯ: Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
19.02.2023 587

"Компанія перетворилася на зброю російської агресії", - Кулеба прокоментував скандал з "Ашаном"

"Ашан" від початку повномасштабного вторгнення РФ до України постачав товари для російських військових.

ffc108102fa0a27527958a86761c6cf9_19.02.23

Після того, як світ закликав бойкотувати компанію Auchan за те, що вона відмовилася виходити з Росії і "не припинила фінансувати військові злочини", це обернулося зброєю проти України.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Пише ТСН. 

Він зазначив, що "боротьба" з "Ашаном" триває уже рік, оскільки компанія "не припинила фінансувати військові злочини". .

"Однак реальність виявляється набагато гіршою: Ашан перетворився на повноцінну зброю російської агресії", – заявив Кулеба.

Водночас очільник українського МЗС пообіцяв окремо обговорити проблему компанії "Auchan" зі своїм французьким колегою.

Нагадаємо, після розслідування The Insider спільно із Le Monde та Bellingcat стало відомо, що російський "Ашан" від початку повномасштабного вторгнення РФ до України постачав товари для російських військових на тимчасово окупованих територіях нашої країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Компанія перетворилася на зброю російської агресії", - Кулеба прокоментував скандал з "Ашаном" 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
19.02.2023 587
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»