<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
20.02.2023 567

Родичі "мобіків" у Криму масово скаржаться на порушення прав військових — Генштаб

Рядовому та сержантському складу пропонують короткострокові відпустки за хабар у 1 тисячу доларів.

db43bc1cee5b788b9b6bab3ad2040b1f_20.02.23

У тимчасово окупованому Криму родичі мобілізованих масово звертаються до Міноборони РФ через порушення прав військовослужбовців. Також у окупантів передчасно виходять з ладу модернізовані зенітні ракетні системи С-300. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні 19 лютого.

Основними причинами звернень родичів загарбників стали:

  • Відсутність ротацій та відпусток понад 6 місяць та будь-яких їхніх перспектив у наступні 2-3 місяці;
  • Незадовільне харчування та санітарно-гігієнічні умови, через що родичі змушені постійно надсилати їжу та особисті речі;
  • Використання офіцерами російських окупаційних військ службового становища для власного збагачення – рядовому та сержантському складу пропонують короткострокові відпустки за хабар у 1 тисячу доларів.

Міноборони країни-агресорки на звернення громадян поки що ніяк реагує.

Окрім цього, у противника виникли проблеми з логістичним забезпеченням своїх підрозділів. У загарбників передчасно виходять з ладу зенітні ракетні системи С-300. Та можливості оперативно доставити бойові компоненти для обслуговування в них немає. Тож, системи доводиться повертати на заводи-виробники в Росію.

Нагадаємо, ранок суботи, 18 лютого, в Україні почався з чергової атаки росіян. Окупанти використовували тактичну авіацію та запускали ракети з повітряного простору тимчасово окупованих територій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Родичі "мобіків" у Криму масово скаржаться на порушення прав військових — Генштаб 5.00 5 1
Політика / Україна
20.02.2023 567
Еще материалы раздела «Україна»