НОВИНИ ДНЯ: Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для України  Що робити, щоб буряк швидше зварився: 25 хвилин на будь-який розмір плоду — і каструля буде чистою  Церковний календар на грудень 2024 року: коли до дітлахів прийде святий Миколай і дата Різдва  На вихідних погода в Україні зміниться, - прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.02.2023 3914

Морквяний торт: найкращий рецепт

Торт за цим рецептом вийде не сухим, м'яким із правильною кількістю спецій.

e4ee3ab0912b9fc3946a0d5f2b1fc517_21.02.23

Домашній морквяний торт — один із улюблених десертів для вечірки вихідного дня і просто чаю з подругами, хоча торт оптимістичного помаранчевого кольору, наповнений волоськими горіхами з вершковим кремом підніме настрій будь-якого дня. Пише ТСН. 

Складники:

Для коржа

  • борошно — дві з половиною склянки
  • розпушувач — 2 ч. л
  • сода – 1 ч. л
  • сіль — половина ч. л
  • кориця – 2 ч. л
  • мускатний горіх – чверть ч. л
  • яйця — 4 шт.
  • олія — 1 склянка
  • яблучне пюре несолодке — 1 склянка
  • коричневий цукор — 1 склянка
  • цукровий пісок — 1 склянка
  • терта морква — дві з половиною склянки
  • волоські горіхи подрібнені — 1 склянка

Для крему

  • вершкове масло — половина склянки
  • вершковий сир — 200 г
  • цукрова пудра — 4 склянки
  • ванільний екстракт — 1 ч. л.

Приготування

Випікання коржів

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Форми для кексів змастіть олією. На дно форм постеліть пергамент і також змастіть олією, потім посипте борошном, струсіть зайве борошно.

Борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, корицю та мускатний горіх змішайте у мисці.

В іншій мисці змішайте яйця, олію, яблучне пюре та два види цукру.

Змішайте все до однорідності. Моркву та горіхи вмішайте вручну.

Вилийте тісто у підготовлені форми та випікайте 30-35 хвилин.

Дайте коржам охолонути у формі протягом 10 хвилин, а потім проведіть ножем для масла по краях і переверніть коржі на тарілку. Зніміть пергаментний папір і знову переверніть коржі. Дайте повністю охолонути.

Приготування крему

Масло та вершковий сир збийте в міксері з насадкою-лопаткою до пишності, 2-3 хвилини. Вмішайте цукрову пудру та ваніль і вимішуйте доти, доки зникнуть грудочки.

Зберіть торт, змастивши кремом кожен корж.

Оценка материала:

5.00 / 2
Морквяний торт: найкращий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.02.2023 3914
Еще материалы раздела «Суспільство»