<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істерицівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
21.02.2023 4059

Коли "виженуть" Леніна зі столичної підземки: начальник метро Києва дав відповідь

Демонтаж такої масивної конструкції, як погруддя Леніна, потребує спеціальних проєктних рішень, а також технічних засобів.

ce0fdb53ac74be2228863d9d7111acc1_21.02.23

Які плани у столичного метро щодо демонтажу погруддя Леніну, який прихований за ширмою на станції "Театральна", та коли його буде демонтовано, розповів начальник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський.

В ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua Брагінський уточнив, що станція "Театральна" була введена в експлуатацію 1987 року і тоді носила назву "Ленінська".

"Погруддя "вождя" розташоване в торці платформи. Кажуть, що його спустили під землю та розмістили на станції, ще коли вона тільки будувалася. Вага бронзового Леніна понад 4 тонни і погруддя кріпиться до торцевої стіни середнього залу. Тобто демонтаж такої масивної конструкції потребує спеціальних проектних рішень, а також технічних засобів. На виконання закону про декомунізацію погруддя було закрито фальшстіною з зображенням 3D-малюнка театрального залу Оперного театру, що відповідає назві станції", - пояснив він.

Погруддя Леніна на "Театральній"

Брагінський зазначив, що у перспективі для недопущення пошкодження конструктивних елементів станції у метрополітені планують включити роботи із демонтажу погруддя Леніна до складу робіт зі спорудження другого пересадкового вузла між станціями "Театральна" та "Золоті ворота"

"Коли у метро був значний пасажиропотік, то в переході, що існує, пасажирам було тіснувато. Ми порушили питання щодо будівництва другого пересадокового вузла. Як тільки у нас з’явиться можливість розпочати роботи, ми демонтуємо погруддя Леніна, а на його місті з’явиться перехід на "Золоті ворота", - пояснив він.

Нагадаємо, у Києві відновлено будівельні роботи нових станцій метро на Виноградар.

Оценка материала:

5.00 / 6
Коли "виженуть" Леніна зі столичної підземки: начальник метро Києва дав відповідь 5.00 5 6
Життя та Стиль / Столиця
21.02.2023 4059
Еще материалы раздела «Столиця»