<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
22.02.2023 370

НАТО повинно бути готовими до поглинання Росією Білорусі

Аналітики інституту вивчення війни (ISW) проаналізували дані розслідування міжнародних журналістів, згідно з якими Росія планувала до 2030 року взяти під повний контроль Білорусь, та підтвердили ймовірність такого сценарію.

Про це йдеться у зведенні організації.

Як зазначається у зведенні, російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, зможе досягти значних успіхів в Білорусі, а це ставить Захід перед рішенням про те, як поводитися з потенційним майбутнім ландшафтом безпеки на східному фланзі НАТО.

"Якщо Захід дозволить Путіну зберегти його нинішні успіхи в Україні, зокрема в Криму та східній Херсонській області, тоді Кремль зможе використовувати як окуповані білоруські, так і українські території для подальшої загрози Україні та східному флангу НАТО", — йдеться у повідомленні.

Аналітики ISW додали, що Захід міг би альтернативно встановити умови для майбутнього, в якому територіально вся Україна стане "надійним військовим партнером у захисті східного флангу НАТО від Росії й окупованої Росією Білорусі".

Для цього, пишуть аналітики, в НАТО мають надати Україні можливість вигнати російські війська зі своєї території.

Оценка материала:

5.00 / 1
НАТО повинно бути готовими до поглинання Росією Білорусі 5.00 5 1
Політика / Світ
22.02.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»