НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
22.02.2023 378

НБУ вимагає мораторій на закриття відділень держбанків

Національний банк України звернувся до Міністерства фінансів та до керівництва державних банків із пропозицією запровадити мораторій на скорочення мережі відділень держбанків під час війни.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

У Нацбанку зазначили, що останнім часом отримують скарги від територіальних громад щодо закриття відділень. Призупинення роботи частини відділень пов'язані як із необхідністю забезпечення безпеки працівників, так і з оптимізацією витрат, враховуючи зниження прибутковості банків через військову агресію Росії.

У НБУ вважають, що окремі рішення держбанків, ухвалені з метою мінімізації видатків, потребують детального індивідуального аналізу та, можливо, перегляду. Економічна ефективність таких рішень може бути нівельована негативним соціальним ефектом та нести потенційні загрози національній безпеці України, перешкоджати нейтралізації наслідків воєнної агресії та повоєнному відновленню економіки.

Пріоритетним завданням залишається якнайшвидше відновлення діяльності банків на звільнених територіях, враховуючи необхідність та можливість забезпечення безпеки персоналу банків та їх клієнтів, зазначають у Нацбанку.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ вимагає мораторій на закриття відділень держбанків 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
22.02.2023 378
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»