<
НОВИНИ ДНЯ: Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитуваннявсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.02.2023 935

Нафта з Казахстану замінить російську на ринку Німеччини

Казахстан може відправити першу партію нафти російським нафтопроводом "Дружба" до Німеччини найближчими днями, можливо, в середу, 22 лютого.

_trubi_rosiya_gettyimages_482521058_20_650x410_23.02.23

Про це заявив міністра енергетики Казахстану Болат Акчулаков, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Дуже сподіваюся, що сьогодні піде", - сказав Акчулаков.

Казахстанські поставки мають замінити російську нафту, яку Європейський Союз зобов'язався припинити купувати в рамках ширших санкцій, спричинених вторгненням Москви до України.

Побудований у Радянському Союзі нафтопровід "Дружба", як і раніше, не підпадає під дію санкцій, але німецькі нафтопереробні заводи в Лойні та Шведті, які підключені до трубопроводу, цього року не замовляли російську нафту.

У вересні 2022 року уряд Німеччини передало дочірні структури "Роснефти" в країні під управління Федерального мережевого агентства.

До управління передано дочірні компанії "Роснефти" Rosneft Deutschland GmbH (RDG) та RN Refining & Marketing GmbH (RNRM), які щомісячно імпортували з Росії до Німеччини сиру нафту на кілька сотень мільйонів євро.

Крім того, передані частки у трьох нафтопереробних заводах PCK (Шведт), MiRo (Карлсруе) та Bayernoil (Фобург).

Оценка материала:

5.00 / 2
Нафта з Казахстану замінить російську на ринку Німеччини 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.02.2023 935
Еще материалы раздела «Економіка»