<
НОВИНИ ДНЯ: З в'язниці – на війну: в Україні мобілізують засуджених – хто піде на фронт  Туск розкрив, який контингент НАТО вже присутній в Україні  Ніжний торт-суфле "Пташине молоко". Фантастичний десерт зі смаком дитинства  Астрономи виявили рекордну планету, в понад чотири рази більшу за Землю  Україна зробила гарячий "подарунок" Путіну: пролетів понад 1300 км  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Готуємо соус "Тартар" вдома: в 100 разів смачніше за магазинну "хімію"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.02.2023 4348

Аномальний прогноз: розказали, якою цьогоріч буде весна

В Україні пануватиме рання та тепла весна.

Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух, передає Укргідрометцентр. Пише gazeta.ua.

"Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на один-два градуси", – заявила вона.

Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Аномалії також очікуються і для середньої за місяць температури повітря.

"Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів", – додала Балабух.

Цьогоріч лютий в Україні навряд чи стане по-справжньому зимовим місяцем. Водночас тенденція до мінливої погоди збережеться, вважає народний синоптик Володимир Деркач.

У Карпатах через аномально теплу зиму зацвіли весняні квіти та прокинулися ведмеді.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував харківський синоптик Ігор Кібальчич. Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

У лютому середня місячна температура в Україні коливатиметься від -3℃ до +2℃. Це на 1,5-2 градуси вище за норму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Аномальний прогноз: розказали, якою цьогоріч буде весна 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.02.2023 4348
Еще материалы раздела «Суспільство»