<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
28.02.2023 1914

Вирішили купити авто? В МВС нагадали алгоритм дій

Угода купівлі-продажу автомобіля справа відповідальна, тому дуже важливо все зробити правильно і за законом. У МВС України нагадали алгоритм.

nvv_6885_1_650x410_28.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Урядовий портал.

Що треба робити?

Крок 1. Зверніться до Експертної служби МВС на дослідження транспортного засобу. Це можна зробити або самому, або з покупцем. Висновок про авто, який надає Експертна служба МВС, є чинним 10 днів.

Крок 2. Зверніться до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Адміністратор проводить перереєстрацію протягом 30 хв.

У продавця мають бути такі документи:

  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу
  • паспорт
  • довідка платника податків
  • висновок Експертної служби МВС про транспортний засіб

У покупця мають бути наявні документи:

  • паспорт
  • довідка платника податків

"Договір купівлі-продажу оформляється безпосередньо в Сервісному центрі МВС. Не забудьте забрати свій примірник. Після перереєстрації транспортного засобу новий власник отримує нове свідоцтво про реєстрацію авто та номерні знаки уже на своє ім'я", - нагадали в МВС.

Як повідомлялось, раніше у поліції оприлюднили статистику аварій в Україні за минулий рік. Загалом у країні було зафіксовано понад 18 тисяч ДТП, внаслідок яких загинула 2791 особа.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вирішили купити авто? В МВС нагадали алгоритм дій 5.00 5 2
Життя та Стиль / Автоклуб
28.02.2023 1914
Еще материалы раздела «Автоклуб»