Життя та Стиль
Суспільство
Гуляш зі свинини: ідеальна страва для будь-якого гарніру
Тушковане м'ясо і густа підлива ідеально підходить для подавання практично до будь-якого гарніру: до рису, картопляного пюре, макаронів або тушкованих овочів.
Гуляш готується зі свіжого м'яса з додаванням цибулі, моркви та спецій. Таке м'ясо ніколи не набридає, тож якщо у вас мало часу, готуйте його на два, три дні, змінюючи тільки гарніри. Пише ТСН.
Складники
- м'ясо свинини – 800 г;
- вода – 800 мл;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 1,5 ст. л;
- борошно – 1,5 ст. л;
- вершкове масло – 40 гр;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль;
- лавровий лист – 2 шт.;
- паприка – 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л;
- олія – 3 ст. л
Приготування
М'ясо промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. У глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте м'ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.
Наріжте дрібно цибулю, натріть на терці моркву. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву, томатну пасту і злегка обсмажте. Викладіть овочі до м'яса, додайте гарячу воду, цукор, сіль, паприку, лавровий лист, перець. Закрийте кришкою, доведіть до кипіння та тушкуйте м'ясо з овочами на повільному вогні 30 хвилин.
На розігріту сковороду викладіть вершкове масло і всипте борошно, обсмажте до золотистого кольору, постійно помішуючи. Влийте сто грамів води, добре перемішайте, щоб не було грудочок, викладіть у сковороду з м'ясом та овочами. Тушкуйте гуляш 30 хвилин. Підлива має загуснути, а м'ясо стати м'яким.
Поради
- Таку підливу можна приготувати на м'ясному або курячому бульйоні.
- М'ясо використовуйте будь-яке.