НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.02.2023 4084

Гуляш зі свинини: ідеальна страва для будь-якого гарніру

Тушковане м'ясо і густа підлива ідеально підходить для подавання практично до будь-якого гарніру: до рису, картопляного пюре, макаронів або тушкованих овочів.

Гуляш готується зі свіжого м'яса з додаванням цибулі, моркви та спецій. Таке м'ясо ніколи не набридає, тож якщо у вас мало часу, готуйте його на два, три дні, змінюючи тільки гарніри. Пише ТСН. 

Складники

  • м'ясо свинини – 800 г;
  • вода – 800 мл;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 1,5 ст. л;
  • борошно – 1,5 ст. л;
  • вершкове масло – 40 гр;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л;
  • олія – 3 ст. л

Приготування

М'ясо промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. У глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте м'ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.

Наріжте дрібно цибулю, натріть на терці моркву. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву, томатну пасту і злегка обсмажте. Викладіть овочі до м'яса, додайте гарячу воду, цукор, сіль, паприку, лавровий лист, перець. Закрийте кришкою, доведіть до кипіння та тушкуйте м'ясо з овочами на повільному вогні 30 хвилин.

На розігріту сковороду викладіть вершкове масло і всипте борошно, обсмажте до золотистого кольору, постійно помішуючи. Влийте сто грамів води, добре перемішайте, щоб не було грудочок, викладіть у сковороду з м'ясом та овочами. Тушкуйте гуляш 30 хвилин. Підлива має загуснути, а м'ясо стати м'яким.

Поради

  • Таку підливу можна приготувати на м'ясному або курячому бульйоні.
  • М'ясо використовуйте будь-яке.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гуляш зі свинини: ідеальна страва для будь-якого гарніру 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.02.2023 4084
Еще материалы раздела «Суспільство»