<
НОВИНИ ДНЯ: Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.02.2023 4780

Чого чекати від погоди цієї весни

Синоптики дали прогноз на березень, квітень та травень

Після аномально теплого січня та лютневих морозів в Україну прийде рання весна. Вже з самісінького початку березня температура повітря буде вищою за середню, як для цього місяця. Однак синоптики потім прогнозували похолодання у квітні. "Телеграф" розповість, якої погоди варто очікувати українцям упродовж всієї весни цього року.

За даними синоптиків сайту Meteoprog, весна по-справжньому порадує своїм теплом і практично повною відсутністю опадів. Останній місяць весни буде більше схожий на літо, бо температура повітря в деякі дні триматиметься на рівні 23-24 градусів.

Прогноз погоди на березень

Березень цього року почнеться з температури +8 градусів у денний час та й від -1 до +1 градуса вночі. Значне потепління очікується у 20-х числах цього місяця. Тоді вдень стовпчики термометрів підійматимуться до +13 градусів, а вночі падатиме до +1..+2.

Перший місяць весни не буде багатим на опади. За прогнозами синоптиків, у березні очікується лише один дощовий день — 16 числа. Весь час буде сонячна або хмарна погода.

До кінця місяця очікується до +16 градусів вдень і до +5 градусів вночі.

Прогноз погоди на квітень

Погода у квітні буде похмурішою, аніж у березні, бо протягом усього місяця практично не буде сонячних днів. Синоптики передають, що більшу частину місяця переважатиме хмарна погода.

Температура повітря на початку місяця очікується до +13..+14 градусів вдень та до +3..+4 градусів вночі. Потепління прийде із 16 квітня. З цього дня буде від +17 градусів вдень та від +7 градусів вночі. Останніми квітневими днями очікується до +22 градусів вдень і до +10 вночі.

Опадів у квітні буде трохи більше, аніж першого місяця весни. Згідно з прогнозом, буде чотири дощові дні — 1, 5, 12 та 26 квітня.

Прогноз погоди на травень

Цього року у травні очікуються невеликі перепади температур. На початку місяця стовпчики термометрів підійматимуться до +23 градусів вдень і до +10 градусів вночі. Але в деякі дні вдень очікується +18.

У середині місяця також буде невелике похолодання на кілька днів, але погода почне поступово вирівнюватися. До кінця травня середня температура повітря становитиме 23-24 градуси тепла вдень, а вночі — +13..+14 градусів.

Щодо опадів у травні, то їх практично не буде. Синоптики зазначають, що дощі очікуються лише 30 травня. У решту днів буде сонячна або похмура погода.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чого чекати від погоди цієї весни 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
28.02.2023 4780
Еще материалы раздела «Суспільство»