<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.03.2023 5299

Початок весни в Україні буде аномально теплим, але місцями вдарять 10-градусні морози

У перші дні березня в більшості областей України температура повітря очікується на 1-4 °С вище за кліматичну норму, а в окремі дні в західних і північних областях буде нижчою за норму на 1-3 °С, розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

bc360c6-2_03.03.23

Кількість опадів буде в межах норми для цієї пори року. Про це пише Meteoprog.ua. Пише ukranews.com.

У п'ятницю, 3 березня, в Україні збережеться вплив поля підвищеного тиску, тож на більшій частині території нашої країни опадів не очікується. Лише у східній частині пройде невеликий сніг. Температура повітря вночі буде -5…+1 °С, вдень очікується +3…+9 °С. У Карпатах вночі похолодає до -10...-5 °С, вдень буде близько 0 °С. Вітер західний, 5-10 м/с.

У вихідні дні, 4 – 5 березня, через вплив слабко виражених атмосферних фронтів у більшості областей України пройдуть невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Подекуди можливі тумани. Вночі температура повітря коливатиметься в межах -3...+3 °С, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +3...+9 °С, у південних областях місцями очікується до +10...+13 °С. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Як повідомляли Українські Новини, в Україні очікується тепла весна, подекуди з аномальними температурами. Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Але можливі затоки арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Початок весни в Україні буде аномально теплим, але місцями вдарять 10-градусні морози 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.03.2023 5299
Еще материалы раздела «Суспільство»