<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.03.2023 1998

Аномально тепла, але із сюрпризами: прогноз погоди на весну в Україні

На нашій планеті відбувається зміна клімату

Зима в 2023 році хоч наприкінці лютого і "показала свої зуби", але все одно була відносно теплою, така тенденція продовжиться і навесні. Пише telegraf.com.ua. 

Таким прогнозом поділились в Укргідрометцентрі.

За даними синоптиків, на нашій планеті відбувається зміна клімату, зумовлена людською діяльністю, та особливостями атмосферної циркуляції, що спостерігалися у північній півкулі. Це впливає на багато регіонів, зокрема на Україну.

У зв’язку з цим на нашу країну чекають аномально високі температурні показники навесні 2023 року. Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря.

"Така температура повітря в лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів. Проте почало розвиватися стратосферне потепління може посилити меридіональну циркуляцію атмосфери та сприятиме затокам арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу", — йдеться у повідомленні.

Це, у свою чергу, може спричинити нестійку погоду, особливо у першій половині весни.

Оценка материала:

5.00 / 3
Аномально тепла, але із сюрпризами: прогноз погоди на весну в Україні 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
04.03.2023 1998
Еще материалы раздела «Суспільство»