<
НОВИНИ ДНЯ: "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударіввсі новини дня
Політика
Росія
05.03.2023 446

У РПЦ жертв згвалтування залякують пеклом

Там також заявили, що ті, щодо кого було скоєне сексуальне насильство, "не на 100% переживає".

4611ad54b886044f7d401edbefcb3a1b_05.03.23

Архієпископ (РПЦ) Сиктивкарський і Комі-Зирянський Питирим заявив, що жертви зґвалтування можуть потрапити до пекла, якщо не пробачать своїх нападників. Пише ТСН. 

Про це свідчить уривок із відеозапису розмови двох російських священнослужителів, опублікований у Мережі.

При цьому Питирим наголосив, що злочинець після розкаяння може потрапити до раю.

"Людина зґвалтована. От з нею що відбудеться? Покарання – маніяка вбили там, посадили. А що з тією людиною? Вона не пробачає. В ній повинна всередині йти інкубація. При цьому ця категорія людей не на 100% переживає", – зазначив представник РПЦ.

Він уточнив, що в тих, щодо кого було скоєне насильство "через легку поведінку" або "перебуваючи в наркотичному або п'яному стані" начебто зовсім інші переживання.

"Розсудливий розбійник, який усвідомив свій гріх, до раю пішов. А от покарані ним можуть до пекла піти своїм непрощенням. У чому і різниця – той, хто розкаявся, більше не робить і йде шляхом досконалості, виправлення, чесноти. А нерозкаяний, на жаль, навіть раніше цієї події і марного страждання, на жаль, може йти до пекла", – заявив архієпископ.

Нагадаємо, на початку лютого священник РПЦ прибув на окуповану територію України, де закликав російських солдат вбивати українських дітей та жінок.

Оценка материала:

5.00 / 1
У РПЦ жертв згвалтування залякують пеклом 5.00 5 1
Політика / Росія
05.03.2023 446
Еще материалы раздела «Росія»