<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.03.2023 6799

Курячий суп: класичний єврейський рецепт

Курячий суп є, напевно, в кожній кухні, але в єврейській він займає особливе почесне місце.

Вважається, що єврейський курячий суп здатний вилікувати від застуди чи вірусу, депресії та анемії. Ця гаряча ситна страва і справді дуже корисна і смачна. Особливо приємно приготувати та з'їсти курячий суп, коли на вулиці дощ, вітер та холод. Пише ТСН. 

Складники

  • одна ціла велика курка з тельбухами
  • одна велика цибулина
  • морква — 2 шт.
  • цибуля-порей — 1 шт.
  • одна ріпа
  • селера — 2 стебла з листям
  • петрушка — 2 гілочки
  • локшина — 1 велика жменя
  • сіль та білий перець

Приготування

Покладіть курку у велику каструлю з 2 літрами води. Доведіть до кипіння та видаліть піну. Якщо ви хочете, щоб ваш суп був дієтичнішим, злийте першу воду одразу після закипання. Потім додайте овочі, стебла петрушки, сіль та білий перець. Варіть під кришкою на дуже слабкому вогні протягом години.

Витягніть курку через 1 годину, видаліть м'ясо, щоб воно не переварилося, і залиште його змоченим злегка бульйоном для подавання. Поверніть тушу та кістки в каструлю і продовжуйте готувати ще годину чи півтори.

Процідіть бульйон. Якщо ви хочете видалити жир, вам потрібно приготувати суп заздалегідь і остудити його в холодильнику, накривши кришкою, а потім зняти ложкою застиглий жир.

За кілька хвилин до подавання додайте локшину та варіть до м'якості. Подавайте дуже гарячим, додавши в тарілку м'ясо, кілька кружечків вареної моркви та посипавши дрібно нарізаною петрушкою.

Оценка материала:

5.00 / 3
Курячий суп: класичний єврейський рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
05.03.2023 6799
Еще материалы раздела «Суспільство»