<
НОВИНИ ДНЯ: "Підтримуємо зв'язок з усіма сторонами війни": в ОАЕ хочуть бачити РФ на наступних самітах  Байден та Трамп домовились про дебати зі специфічними правилами  В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії  Піонтковський озвучив головне завдання Путіна щодо війни в Україні, яке він "продасть" росіянам  Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудетьсявсі новини дня
Політика
Україна
06.03.2023 512

Україна отримає від Британії вдвічі більше танків Challenger 2 – посол

Британія обіцяла Україні 14 танків Challenger 2.

818edf325fc505bf2609c88edbbd5ecc_06.03.23

Велика Британія надасть Україні вдвічі більше танків Challenger 2, ніж Лондон обіцяв спочатку. Пише ТСН. 

Про це повідомив посол України в Лондоні Вадим Пристайко в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він розповів, що за результатами візиту президента Володимира Зеленського до Британії у лютому кількість допомоги зросте вдвічі. Зокрема, Британія обіцяла Україні 14 танків Challenger 2.

За словами Пристайка, Британія  своїми рішеннями поступово формує консенсус щодо тих чи інших видів зброї.

"Так само було, до речі, з танками – це був проривний момент, коли було необхідно зсунути небажання всіх інших союзників. І, якщо ви пам’ятаєте, незважаючи на те, що оголошення було зроблено, саме офіційне підтвердження прем’єр-міністром забрало майже тиждень – для того, щоб він офіційно це повторив", - сказав Пристайко.

Як повідомив британський прем’єр Ріші Сунак, британські танки Challenger 2 прибудуть в Україну у березні 2023 року.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, щоб вигнати окупантів з України, державі необхідні зараз додаткові артилерія, снаряди та нові літаки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна отримає від Британії вдвічі більше танків Challenger 2 – посол 5.00 5 2
Політика / Україна
06.03.2023 512
Еще материалы раздела «Україна»