<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.03.2023 392

Обсягів виробленої електроенергії достатньо для всіх споживачів в Україні, – Укренерго

Вранці 5 березня споживання електроенергії в Україні зафіксовано на рівні вихідного дня. Працюють всі види генерації в енергосистемі.

Про це повідомляє у Telegram Укренерго.

“Обсягів виробленої електроенергії достатньо, щоб задовільнити потреби всіх споживачів в країні. Наразі необхідності в обмеженні споживання електроенергії немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень”, – йдеться у повідомленні.

Через рвучкий сильний вітер можливі пошкодження в мережах обленерго та пов’язане з цим тимчасове припинення електропостачання. Тривають ремонтні роботи на всіх об’єктах Укренерго, пошкоджених ворожими обстрілами.

“З вівторка в Одесі немає відключень – ні через балансові обмеження, ні через мережеві. Мережа вже здатна попустити обсяг електроенергії, якій потрібен місту і області. До 15 березня плануємо завершити основні роботи для відновлення надійності живлення регіону, тобто для того, щоб відключення того чи іншого елемента мережі не призводило до масштабних обмежень споживання”, – зазначив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, що росіяни випустили тисячі ракет та дронів по енергосистемі, понад 200 з них влучили у наші підстанції. Деякі підстанції були атаковані по 4-5 разів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Обсягів виробленої електроенергії достатньо для всіх споживачів в Україні, – Укренерго 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.03.2023 392
Еще материалы раздела «Суспільство»