НОВИНИ ДНЯ: Синоптики повідомили, коли температура в Україні трохи підвищиться  Чи можливе введення миротворців в Україну: що говорять у владі  Печеня з грибами: український рецепт ситної страви в горщику  Морози накриють Україну: де буде найхолодніше  Біля Запоріжжя будують фортифікації в очікуванні російського наступу – The Economist  Чому заморозки не буде: Залужний надав докази, що Третя світова вже триває – до чого готова Україна та світ  В Україні не прогнозують опади на початку груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.03.2023 4336

Найкращий рецепт запеченої картоплі

Як запекти картоплю так, щоб вона була м'якою всередині, але із хрусткою скоринкою.

93738e5bfd71dc0fbfaa83d871698f9f_06.03.23

У кожного з нас є свій "найкращий рецепт запеченої картоплі". Та цей рецепт, можливо, змусить переглянути свій погляд на способи запікання картоплі. Пише ТСН. 

Складники:

середнього розміру біла картопля — близько кілограма
топлений гусячий жир — пів склянки (можна використовувати гусячий, качиний або індичий жир, соняшникову, але не оливкову, олію)
морська сіль — 2 столові ложки
свіжомелений перець

Приготування:

Розігрійте духовку до 210 градусів. Почищену картоплю наріжте великими шматками однакового розміру і покладіть до каструлі з товстим дном і кришкою. Залийте картоплю водою так, щоб вода була трохи вище картоплі. Додайте столову ложку солі.

Доведіть картоплю до кипіння, не помішуючи, варіть близько 4-6 хвилин. Зніміть каструлю з вогню та злийте воду. Щойно картопля закипить, вилийте жир на деко і помістіть до духовки, щоб він нагрівався близько 10 хвилин.

Поверніть картоплю до каструлі і накрийте кришкою. Струсіть каструлю з боку в бік, пересипаючи картоплю так, щоб краї шматочків стали нерівними.

Обережно вийміть деко з духовки. Використовуючи щипці, розкладіть картоплю обережно в гарячу олію, намагаючись розподілити її рівним шаром. Помістіть деко до духовки і запікайте картоплю протягом 45-50 хвилин.

Приблизно в середині приготування переверніть картоплю щипцями, щоб переконатися, що вона рівномірно підрум'янилася з усіх боків.

Вийміть картоплю з духовки, коли вона стане золотаво-коричневою і хрумкою. Перекладіть на тарілку та посипте ще однією столовою ложкою солі. Приправте перцем та подавайте майже відразу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найкращий рецепт запеченої картоплі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.03.2023 4336
Еще материалы раздела «Суспільство»