<
НОВИНИ ДНЯ: Аспірантура і мобілізація: хто і за яких умов має право на відстрочку  Чому в Раді проти подовження терміну оновлення даних військовозобов’язаних: пояснив Завітневич  Чого боїться Путін: кремлівський "фюрер" продовжує чистки генералів і чиновників в надії виграти війну  Печиво-мафін з малиновим джемом: рецепт ароматної випічки зі Швеції  Серед найкращих університетів світу - 11 вишів України. Хто потрапив у рейтинг  Опади відступлять: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині  Саміт миру у Швейцарії: у Зеленського зробили нову заяву про участь Китаювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.03.2023 4307

Найкращий рецепт запеченої картоплі

Як запекти картоплю так, щоб вона була м'якою всередині, але із хрусткою скоринкою.

93738e5bfd71dc0fbfaa83d871698f9f_06.03.23

У кожного з нас є свій "найкращий рецепт запеченої картоплі". Та цей рецепт, можливо, змусить переглянути свій погляд на способи запікання картоплі. Пише ТСН. 

Складники:

середнього розміру біла картопля — близько кілограма
топлений гусячий жир — пів склянки (можна використовувати гусячий, качиний або індичий жир, соняшникову, але не оливкову, олію)
морська сіль — 2 столові ложки
свіжомелений перець

Приготування:

Розігрійте духовку до 210 градусів. Почищену картоплю наріжте великими шматками однакового розміру і покладіть до каструлі з товстим дном і кришкою. Залийте картоплю водою так, щоб вода була трохи вище картоплі. Додайте столову ложку солі.

Доведіть картоплю до кипіння, не помішуючи, варіть близько 4-6 хвилин. Зніміть каструлю з вогню та злийте воду. Щойно картопля закипить, вилийте жир на деко і помістіть до духовки, щоб він нагрівався близько 10 хвилин.

Поверніть картоплю до каструлі і накрийте кришкою. Струсіть каструлю з боку в бік, пересипаючи картоплю так, щоб краї шматочків стали нерівними.

Обережно вийміть деко з духовки. Використовуючи щипці, розкладіть картоплю обережно в гарячу олію, намагаючись розподілити її рівним шаром. Помістіть деко до духовки і запікайте картоплю протягом 45-50 хвилин.

Приблизно в середині приготування переверніть картоплю щипцями, щоб переконатися, що вона рівномірно підрум'янилася з усіх боків.

Вийміть картоплю з духовки, коли вона стане золотаво-коричневою і хрумкою. Перекладіть на тарілку та посипте ще однією столовою ложкою солі. Приправте перцем та подавайте майже відразу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найкращий рецепт запеченої картоплі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.03.2023 4307
Еще материалы раздела «Суспільство»