<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.03.2023 867

Прогноз погоди на березень: синоптики розповіли, як здивує перший весняний місяць

На сході України буде нестача опадів.

В Україні перший місяць весни, березень, буде теплим. Середня місячна температура очікується 2-7° тепла, що на 2 градуси вище за норму. Пише ТСН. 

Прогноз на березень оприлюднили в Укргідрометцентрі.

Щодо опадів, то їх випаде 27-44 міліметри. На Закарпатті, в Карпатах та горах Криму очікується 49-98 міліметрів опадів. Лише у східних областях дощів буде менше за норму.

До слова, народний синоптик Станіслав Щедрін каже також, що весна розпочнеться з потепління. За його даними, температура буде в межах +9-11°. На заході країни повітря прогріється до +10-13°. Опадів буде небагато.

Згідно з багаторічними спостереженнями метеорологів, нормою для березня є середня місячна температура повітря 0 +6°, а на високогір᾿ї Карпат – до -3°. Але були роки, коли температура у березні сягала +19-29°, а в Карпатах - до 15° тепла.

"Така погода в Україні протримається і другу декаду місяця. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14-18 градусів", - розказав Щедрін у коментарі Радіо Трек.

Нагадаємо, бабак Тимко, якого щороку 2 лютого будять для прогнозування весни на біостанції Харківського університету в селищі Гайдари, спрогнозував ранню весну в Україні: її прихід очікується вже за шість тижнів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прогноз погоди на березень: синоптики розповіли, як здивує перший весняний місяць 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.03.2023 867
Еще материалы раздела «Суспільство»