НОВИНИ ДНЯ: Точка неповернення: з 22 грудня стартує енергетичний зсув, який змінює долю всіх знаків зодіаку – що чекає саме на вас  Буданов оцінив перспективи співпраці України зі США в епоху Трампа  Лукашенко будує для Росії унікальний збройовий завод, - ЗМІ  Трамп готує масштабні імміграційні рейди у 2026 році, попри критику, - Reuters  В Україні Різдво буде з морозом: синоптикиня попередила про зміну погоди  Різдвяний дідух: що він символізує та чому його треба ставити у Святвечір  США пропонують нову тристоронню зустріч з Україною та Росією — Зеленськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.03.2023 3424

Як запекти картоплю смачно: простий рецепт від Євгена Клопотенка

Шефкухар Євген Клопотенко ділиться з підписниками цікавими і простими рецептами, які кожен може повторити вдома. Цього разу шеф розповів про те, як смачно запекти картоплю.

e0c878f9aeab265f4e5c113e5a0a7d88_07.03.23

На своїй сторінці в Instagram Євген Клопотенко покроково розповів про те, як зробити цю страву смачною та зізнався, що печена картопля особисто для нього, то однозначна любов. Підписникам Євген запропонував приготувати картоплю конфі. Пише ТСН. 

"Це лише означає, що ми запечемо її у великій кількості вершкового масла. Як бачите, нічого специфічного, але потім картопля буде дуже ніжною. Така, ніби ковдрочка для смакових рецепторів. Ще додамо сушений кріп, бо він тут добре спрацює, і окрім масла, візьмемо оливкову олію, бо мікс зробить смак багатшим", - пише Клопотенко.

Сам рецепт дуже простий. Покроково Клопотенко розповів, що треба робити з картоплею, щоб вона вийшла дуже смачна.

"Кілограм картоплі чистите і тоненько нарізаєте. Як на відео. Важливо: робити шматочки картоплі приблизно однакової товщини, бо це вплине на те, наскільки рівномірно вони всі приготуються. Ви ж не хочете, щоб один шматок був м’яким, а інший - сирим. Хоч я і вірю, що сирих овочів не існує, вони народжуються вже готовими до споживання, але то лише моя віра, овочевий протестантизм називається. Повертаємося до рецепту. Потім змішайте картоплю з 20г м’якого вершкового масла, 75мл оливкової олії, 1ст.л. сушеного кропу і 3 зубчиками часнику, викладіть зверху ще 50-60г вершкового масла, накрийте фольгою та печіть 40 хвилин при 180 градусах. Сіль та перець за смаком. Можна буде наприкінці зняти фольгу, щоб картопля зверху була золотавою. Готово. Знаю, що у вас може бути шок від кількості масла та олії, але просто повірте мені. Цьом", - пише шефкухар.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як запекти картоплю смачно: простий рецепт від Євгена Клопотенка 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.03.2023 3424
Еще материалы раздела «Суспільство»