<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  В РФ заявили про загибель "найкращого екіпажу" Су-34: що відомо про втрату бомбардувальника  Готуємо "ліниві" хачапурі на сніданок: 15 хвилин і страва вже на тарілці  Відправлення військ США до України: у Байдена озвучили свою позицію  "Ви серйозно?": експерт "розніс" висновки аналітиків, що РФ нібито не використовує Кримський міст  Путін склав "присягу": що диктатор сказав у промові та хто відвідав "інавгурацію"  Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.03.2023 1720

Як приготувати картоплю фрі без фритюрниці

Коли напохваті немає фритюрниці, але дуже хочеться приготувати улюблений гарнір, можна спробувати без неї.

a7fcbbbd94c6415af29bda6389a2acc9_070323

Картопля фрі не потребує навіть столового приладдя. Її можна їсти просто руками, доповнюючи та поліпшуючи смак улюбленими соусами, які завжди є в холодильнику. Пише ТСН. 

Інгредієнти

  • картопля
  • рослинна олія
  • сіль

Приготування

Картоплю почистити, порізати брусочками завтовшки 0,5-0,7 см, залити на 1-1,5 години холодною водою, після чого промити і ретельно обсушити паперовими рушниками.

У глибокому сотейнику розігріти до високої температури достатню кількість рослинної олії, опустити в неї порцію картоплі, щоб вона вільно плавала, і смажити на середньому вогні 5-7 хвилин до золотистого кольору.

Готову картоплю вийняти з сотейника шумівкою та викласти на серветки, щоб видалити зайвий жир.

Перед подачею посолити.

На замітку

Подавайте картоплю фрі як гарнір до м'ясних та рибних страв або як самостійну страву з дипами: майонезом, кетчупом, сирним або будь-яким іншим соусом.

Щоб брусочки картоплі були однакові і просмажувалися рівномірно та одночасно, вибирайте достатньо великі бульби та бажано правильної овальної форми.

Смажте картоплю фрі невеликими порціями.

Для більшого смакування до готової картоплі фрі за бажання можна додати сушений часник, мелені перці, паприку або інші сухі приправи.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати картоплю фрі без фритюрниці 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.03.2023 1720
Еще материалы раздела «Суспільство»