НОВИНИ ДНЯ: З натяком на Storm Shadow. У ЗСУ підтвердили удар по командному пункту в Курській області  Путін визнав удари ATACMS та Storm Shadow по Росії  Велика Британія готова воювати з РФ у Східній Європі: генерал назвав умову  "Погода дуже на любителя": синоптикиня дала прогноз на вихідні  Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.03.2023 2163

Голландський млинець - швидкий сніданок для всієї родини

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився рецептом простого американського десерту і розповів, що традиційно його випікають в чавунній пательні, а подають гарячим, поки він не осів.

Голландський млинець, відомий як німецький млинець або голландський пух не має жодного стосунку до Голландії. Ба більше, батьківщиною цієї незвичайної страви вважається США.

Голландський млинець першими спробували відвідувачі сімейного ресторану Manca's Cafe у Сіетлі. Тут цей десерт почали подавати ще у 1940-х, а назву придумала донька власника Віктора Манке. Пише ТСН. 

Традиційно голландський млинець випікають в чавунній пательні, а подають гарячим, поки він не осів. Така страва ідеально смакує до сніданку, або може стати повноцінним десертом.

Інгредієнти на форму 22-24 см:

  • 2 яйця;
  • 200 мл теплого молока;
  • 3 ст. л. пшеничного борошна;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 1 ч. л. цукрової пудри;
  • 50 г полуниці;
  • 1 банан;
  • лимонний сік;
  • дрібка солі.

Час приготування: 30 хвилин

Приготування покроково:

1. Перш за все пательню (діаметр 22-24 см) ставимо у розігріту до 220°C духовку, щоб вона розжарилася. Процес займе приблизно 10 хвилин. Поки готуватимемо тісто, форма прогріється.

2. У миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі та ванільний цукор. Добре збиваємо міксером або вінчиком. Додаємо тепле молоко і ще раз добре перемішуємо. Просіюємо сюди ж борошно і замішуємо рідке тісто.

3. Фрукти і ягоди за необхідності нарізаємо. У цьому рецепті я використовую банан і полуницю. За бажанням можна додати малину, смородину, лохину, чорницю, яблука і навіть улюблені сухофрукти. Головне - знати міру у кількості, щоб тісто під час запікання піднялося.

4. На гарячу пательню виливаємо олію, а потім - тісто. Зверху викладаємо фрукти і ягоди. Випікаємо в духовці 15-20 хвилин за температури 220°C. У процесі випікання млинець нерівномірно підійматиметься - так і повинно бути. Коли скоринка зверху засмажиться, голландський млинець можна витягати з духовки.

5. За традицією готовий млинець поливаємо зверху розтопленим вершковим маслом, скроплюємо лимонним соком та посипаємо цукровою пудрою. Можна смакувати!

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Голландський млинець - швидкий сніданок для всієї родини 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.03.2023 2163
Еще материалы раздела «Суспільство»