<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.03.2023 2446

Синоптик розповів, якою буде погода цього тижня

За попередніми прогнозами синоптиків Укргідрометцентру, цього року українців очікує тепла весна.

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич дав прогноз погоди на цей тиждень, який підтверджує їх слова.

За його прогнозом, активізація циклонічної діяльності у північній частині Атлантичного океану прямо відобразиться на характері погоди у більшості країн Європи. На територію України надходитимуть вологі і теплі повітряні маси з заходу, які спричинять опади переважно у вигляді дощів, місцями з мокрим снігом. Температурне тло очікується високим з відхиленням від норми на 3 – 7 °С. Особливо тепла погода спостерігатиметься у південній та східній частині країни.

Понеділок, 6 березня. Погодні умови визначатимуться полем зниженого атмосферного тиску. У західних, північних областях місцями в центрі України, вдень також на Харківщині пройде невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. На решті території країни без істотних опадів. Вітер західної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -7...-1 °С, вдень 0...+6 °С; в Одеській області та Криму вночі -2…+4 °С, вдень +4…+10 °С.

Вівторок, 7 березня. Під впливом фронту оклюзії на тлі зниженого тиску, вночі очікується невеликий сніг / мокрий сніг у північних та західних областях, вдень опади у вигляді дощу пройдуть у центральних та східних регіонах. Вночі на Правобережжі місцями ожеледиця. Вітер південний із переходом вдень на південно-західний та західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -4…+2 °С, вдень +3…+9 °С, у центральних, південних областях та Криму +10…+17 °С.

Середа, 8 березня. За рахунок посилення південно-західних повітряних потоків, в Україні очікується подальше потепління. Вночі у центральних, південних та східних областях пройде невеликий дощ, у Карпатах та на Закарпатті помірні опади. Вдень дощова погода очікується у більшості областей, за винятком південно-західної та місцями центральної України. У Поліссі та Карпатах дощ із переходом у сніг. Вітер південний, південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -1…+5 °С, вдень +4…+10 °С, у центральних, східних, південних та місцями західних областях +11…+17 °С. У Карпатах вночі -4…+1 °С, вдень близько 0 °С.

Четвер, 9 березня. Очікується нестійка погода з опадами у вигляді дощу з переходом у сніг та поступове зниження температурного фону по всій Україні. На Лівобережжі пройдуть дощі, у північних та західних областях змішані опади у вигляді дощу та снігу, у Карпатському регіоні значні опади. Вітер змінних напрямків, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі у північних та західних областях -4…+2 °С, на решті країни +5…+10 °С. Вдень місцями у центральних, південних та східних областях повітря прогріється до +9…+15 °С, на півночі та заході країни -1…+5 °С.

П'ятниця, 10 березня. Черговий фронтальний розділ із Європи стане причиною невеликих та помірних опадів у вигляді дощу та снігу на більшій частині території України. Вітер вночі змінних напрямків, вдень південно-західний з переходом на північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -2…+4 °С, вдень у західних та північних областях 0…+6 °С, на решті території країни +7…+13 °С, у південній половині та Криму +14…+19 °С.

Вихідні, 11 – 12 березня. Збережеться нестійкий характер погоди з чергуванням гребенів високого тиску та атмосферних фронтів. Тому по всій території країни пройдуть опади у вигляді дощу, мокрого снігу та снігової крупи. Вітер північно-західний із переходом на південний, 7 – 12 м/с. Температура повітря суттєво не зміниться і залишиться на аномально високому рівні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Синоптик розповів, якою буде погода цього тижня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.03.2023 2446
Еще материалы раздела «Суспільство»