<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про заморозки  Газові війни. Як РФ виманила в України кораблі, літаки та ракети і звідки космічні "борги"  У Міноборони назвали шість видів доплат для українських військових  Дощі минуть, але прохолода лишиться: якою буде погода в Україні 8 травня  РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.03.2023 7148

Українці визначилися, чи святкувати 8 Березня: результати голосування

За збереження святкової дати в календарі – понад 1,3 млн українців.

f9b9ae39d085c8f894dbb94d5efbcc2e_07.03.23

В Україні тривають дебати щодо того, чи залишати 8 Березня вихідним днем, чи зробити його робочим. У першій половині лютого зареєстрували відповідний законопроєкт, а 28 лютого запустили голосування з цього питання в "Дії". Понад 1,3 млн українців висловилися за те, щоб залишити цей день вихідним. Пише ТСН. 

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

"Понад 2,1 млн українців взяли участь в опитуванні про 8 березня в "Дії". Неймовірний результат. Наш рекорд. Більшість проголосувала за те, щоб залишити 8 березня вихідним — 1,3 млн+ голосів. Вдячний усім, хто голосує і допомагає нам будувати електронну демократію. Робимо все, щоб держава враховувала думку кожного українця", - зазначив Федоров.

Результати  врахують у парламенті перед ухваленням відповідного законопроєкту.

Нагадаємо, що 13 лютого на розгляд Верховної Ради подали законопроєкт №9009, яким пропонується скасувати святкування 8 Березня, 1 травня та 9 травня, а замість них започаткувати три нові свята.

Зокрема, замість 8 Березня, коли зазвичай в Україні святкують Міжнародний жіночий день, депутати пропонують запровадити вихідний 25 лютого, у день народження поетеси Лесі України - День української жінки.

Оценка материала:

3.67 / 3
Українці визначилися, чи святкувати 8 Березня: результати голосування 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
07.03.2023 7148
Еще материалы раздела «Суспільство»