<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Політика
Європа
11.03.2023 573

Ми повинні дякувати Україні за захист Молдови та всієї Європи, - Речан

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан наголосив на взаємозв'язку оборони України від російської військової агресії, із захистом їх власної країни, а також усієї Європи.

8c88f012_ee76_4dbb_8eab_86e89c2bf880_1300x820_1_650x410_11.03.23

Про це передає РБК-Україна з посиланням на місцеве видання realidadea.md.

У спілкуванні з журналістами глава уряду Молдови не зміг дати чіткої відповіді на питання про хід розслідування після падіння та ідентифікації ракет на території країни, але зазначив, що ці ракети "падають сюди через війну Росії та агресію в Україні".

"Ми повинні дякувати Україні та українцям за те, що вони захищають свою Батьківщину, захищають нас і всю Європу", - сказав Речан.

Також, на думку прем'єра, Молдові слід зміцнювати свої можливості протиповітряної оборони.

Глава уряду звернув увагу, що хоча прольотів ракет 9 березня, коли РФ влаштувала чергову атаку по Україні, над Молдовою не було, це "не означає, що не потрібно готуватися до ризиків".

"Сьогодні Республіка Молдова стикається з цими викликами, і ми продовжуватимемо забезпечувати мир і спокій. Зосередьмось і працюватимемо кожен на своєму місці", - сказав Речан.

Додамо, що раніше Міноборони Молдови спростувало повідомлення про те, що нібито повітряний простір країни перетнули крилаті ракети, запущені військами РФ з акваторії Чорного моря, під час російської атаки по Україні 9 березня.

Нагадаємо, 16 лютого у Молдові виявили уламки ракети біля кордону з Україною після чергової масованої атаки росіян. Це був уже четвертий такий випадок.

Крім того, 10 лютого під час російської атаки на Україну одна з ворожих ракет пролетіла над територією Молдови.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ми повинні дякувати Україні за захист Молдови та всієї Європи, - Речан 5.00 5 2
Політика / Європа
11.03.2023 573
Еще материалы раздела «Європа»