<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
11.03.2023 597

Росія перестала використовувати Білорусь для атак по Україні, - Повітряні сили

Росія вже декілька місяців не використовує повітряний простір Білорусі для здійснення атак по України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"З Білорусі давно не застосовується озброєння. Я пам'ятаю, мабуть, ще кілька місяців тому застосовувались "Шахеди" - по Дніпру вони йшли на Київщину, їх там збивали по дорозі. Зараз повітряний простір Білорусі вже не використовується", - сказав він.

Ігнат підкреслив, що окупанти б'ють навіть по Київській області ракетами С-300 та С-400, які вони запускають з території Росії.

Нагадаємо, вчора росіяни завдали чергового масованого удару по Україні. Внаслідок атаки є загиблі, також пошкоджені об'єкти енергетики та критичної інфраструктури у низці регіонів.

Загалом окупанти випустили по Україні 81 ракету та 8 дронів. Майже половину ворожих цілей збили сили ППО.

До того ж, 9 березня моніторингові групи зафіксували активність російських гелікоптерів у Білорусі. Деякі приземлилися ближче до кордонів з Україною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія перестала використовувати Білорусь для атак по Україні, - Повітряні сили 5.00 5 1
Політика / Україна
11.03.2023 597
Еще материалы раздела «Україна»