<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.03.2023 913

Часниковий конфі і курка з лимоном: дуже незвичайний рецепт

Незважаючи на незвичність, цей рецепт не потребує особливих навичок та значної кількості часу. Більшість приготування не вимагає ручної роботи, а часниковий конфі можна приготувати заздалегідь.

190cd42c5fe610db9f8dffad9df71282_12.03.23

"Конфі" походить від французького слова "confire", що означає "зберігати". Повільне приготування часнику в олії створює насичений, але м'який смак. Часниковий конфі можна використовувати як приправу. Якщо він є у вас напохваті, ви можете швидко приготувати щось смачне: пасту, тост, картоплю або приправити конфі будь-яку м'ясну страву. Пише ТСН. 

Складники

  • часник – 20 зубчиків
  • лимон – 1 шт.
  • чебрець – 5 гілочок
  • оливкова олія – половина склянки
  • ціла курка – 1 шт.
  • сіль та свіжомелений чорний перець
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л
  • мед – 2 ч. л

Підготовка

Почистіть часник.

Лимон дуже тонко наріжте та почистіть від насіння.

Розріжте курку на 8 частин, зі шкіркою та кістками.

Приготування

Розігрійте духовку до 160 градусів.

Змішайте часник, лимон і чебрець у формі для запікання. Налийте оливкову олію та запікайте, не накриваючи кришкою, поки часник не стане м'яким, 30-35 хвилин. Злегка охолодіть протягом 10 хвилин. Збільште температуру духовки до 190 градусів.

Приправте курку сіллю й перцем. Руками натріть курку оцтом та медом.

Покладіть курку в центрі форми для запікання і викладіть поверх неї часникову суміш.

Накрийте кришкою чи алюмінієвою фольгою. Запікайте 40 хвилин. Зніміть кришку та запікайте до готовності курки ще 15-20 хвилин. Викиньте чебрець і подавайте.

Поради

  • Часникове конфі з лимоном і чебрецем можна приготувати, охолодити і зберігати в холодильнику у скляній банці зі щільно закритою кришкою до 2-х тижнів. Перед вживанням доведіть конфі до кімнатної температури, щоб олія стала рідкою.
  • Курку можна обробити, замаринувати та зберігати в холодильнику до 24-х годин. Перед приготуванням доведіть її до кімнатної температури.

Оценка материала:

5.00 / 2
Часниковий конфі і курка з лимоном: дуже незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.03.2023 913
Еще материалы раздела «Суспільство»