<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.03.2023 851

Мощі та музейні експонати: Ткаченко розповів про майбутню ревізію для перевірки стану майна Києво-Печерської лаври

Ткаченко анонсував ревізію для перевірки стану рухомого майна Київської лаври. .

0770087ef0eab2e90c2bb359f3e9f700_13.03.23

Для перевірки наявності та стану рухомого майна Києво-Печерської лаври, наприклад, мощей святих та музейних експонатів, буде проведена окрема ревізія. Пише ТСН. 

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону, - пише Укрінформ.

"Окрім нерухомого майна, там ще є музейні експонати - понад 800 екземплярів, у тому числі мощі святих, які були передані монахам на використання, і щодо них буде окрема ревізія", - заявив він.

Ткаченко нагадав про кримінальну відповідальність тих осіб, які мають наміри кудись переміщати рухоме майно Лаври, у тому числі мощі чи музейні експонати.

"Остання ревізія була у 2018 році, і всі об'єкти є у переліку. І будь-який крок, який зможуть здійснити представники УПЦ МП стосовно рухомого майна і власне музейних експонатів, буде зафіксований, і вони матимуть кримінальну відповідальність", - резюмував міністр.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Українська православна церква отримала лист-попередження від Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про розірвання договору, згідно з яким монахи користувалися державною власністю. До 29 березня священники Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі монастиря та передати майно державі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мощі та музейні експонати: Ткаченко розповів про майбутню ревізію для перевірки стану майна Києво-Печерської лаври 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.03.2023 851
Еще материалы раздела «Суспільство»