<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.03.2023 2123

Аномальне тепло: синоптик дав прогноз погоди на тиждень

З 13 по 19 березня температура повітря в Україні очікується вищою за норму.

За попередніми прогнозами синоптиків Укргідрометцентру, весна 2023 повинна бути теплою, хоч і з нестійкою погодою в першій частині сезону. Пише zn.ua.

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич розповів, що цього тижня українцям слід чекати аномально теплу погоду. За рахунок активного надходження повітряних мас середземноморського походження, температурний фон очікується вищим за норму на 5 – 10 °С.

На початку тижня під впливом антициклону та його гребеня опадів не передбачається, проте вже з середи за рахунок падіння атмосферного тиску та перетворення баричного поля, активізуються атмосферні фронти і циклонічна діяльність, що спричинить дощі на Лівобережжі, у західній частині можливий сніг та мокрий сніг. Під кінець другої декади місяця кількість опадів зменшиться внаслідок антициклональної діяльності та підвищення атмосферного тиску. При цьому температурне тло знизиться на кілька градусів, особливо на Правобережжі країни.

Вівторок, 14 березня

В Україні утримається погода з мінливою хмарністю та відсутністю опадів. Лише вночі місцями на Поліссі, а вдень також у Криму пройде невеликий дощ. Вітер переважно південної чверті, 5 – 10 м/с, вдень місцями у центральних та північних областях можливі пориви до 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -3…+4 °С, вдень +8…+14 °С, у західних областях місцями +15…+17 °С.

Середа, 15 березня

Очікується хмарна погода із проясненнями. На крайньому заході, у Карпатах та місцями на Лівобережжі пройдуть опади у вигляді дощу, у Карпатах сніг та мокрий сніг. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с, у Карпатському регіоні змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -1...+5 °С, вдень +8...+14 °С, у Криму місцями +15...+17 °С.

Четвер, 16 березня

У центральних та північних областях пройде помірний дощ, у західній частині сніг та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у західних областях північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме -1…+5 °С, вдень +9…+15 °С, у південних та східних областях місцями +16…+18 °С, у західній частині 0…+5 °С.

П'ятниця, 17 березня

У більшості областей, крім західної частини, пройдуть опади у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом. У південних, центральних та східних регіонах тумани. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, на Одещині пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі опиниться в межах +3…+8 °С, вдень +6…+13 °С, у південних та східних областях +14…+17 °С; у західній частині вночі близько 0°С, вдень +1…+6°С.

Вихідні, 18 – 19 березня

На Лівобережжі збережеться тепла та волога погода, проте у неділю очікується поступове припинення опадів та зниження температурного фону. На Правобережжі передбачається суха та малохмарна погода з температурою у нічний час -5…+1 °С, вдень +2…+8 °С.

Оценка материала:

5.00 / 2
Аномальне тепло: синоптик дав прогноз погоди на тиждень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.03.2023 2123
Еще материалы раздела «Суспільство»