<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.03.2023 1622

Закордонні паспорти через зміну правил транслітерації не анулюють

Анулювання закордонних паспортів у зв’язку зі зміною правил транслітерації не буде, а вже анульовані паспорти поновлять.

Про це повідомив народний депутат Роман Бабій.

Про це, за його словами розповіла голова Державної міграційної служби Наталія Науменко під час засідання комітету Верховної Ради з питань правової політики.

«За твердженням очільниці ДМС процес ануляції зупинено, а дію тих паспортів, які вже анулювалися у зв'язку з цим, поновлено (чи найближчим часом буде поновлено)», — написав він у Facebook.

Наразі близько 34 тисяч громадян України мають закордонні паспорти з різною транслітерацією і це, за словами Бабія, викликає незадоволення європейських партнерів.

«Деякі українці зловживають цим: обходять обмеження на перебування за кордоном та отримання допомоги, використовуючи для цього свої різні паспорти, написання ім'я чи прізвища в яких відрізняється. А на папері (чи в електронній базі) різне написання - значить не одна й та ж людина», — пояснив депутат.

Він додав, що з проблемою будуть боротися, однак не анулюванням паспортів, а переконуванням змінити документи просто зараз, або по закінченню терміну дії.

Нагадаємо, в Україні у лютому 2023 року відбулося оновлення програмного забезпечення в системі оформлення біометричних паспортних документів.

У Державній міграційній службі повідомили, що якщо у громадян України різна транслітерація у закордонному паспорті та ID-картці, то дійсним визнається останній оформлений документ.

Оценка материала:

5.00 / 3
Закордонні паспорти через зміну правил транслітерації не анулюють 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
14.03.2023 1622
Еще материалы раздела «Суспільство»