НОВОСТИ ДНЯ: Нова війна на Близькому Сході: чому конфлікт "Талібану" і Ірану вигідний Україні  Вченим вперше вдалося зафіксували гігантський циклон на північному полюсі Урану  "Хочуть розчленувати нашу країну": Лавров пожалівся на західні країни, які планують передати Україні F-16  Дощі на півдні й сході, місцями гроза: прогноз погоди на сьогодні  "Йде війна на всіх напрямках": у Путіна заговорили про загрозу для Росії  У РДК розповіли, як вони із вітерцем проїхали кордон Росії: "Там не було нікого"  Це реально: генерал розповів, як і за якої умови можуть вбити Путінавсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.03.2023 2853

Як смачно приготувати картопляне пюре: простий рецепт

Така картопля виходить дуже ніжною, а завдяки цибулі і вершковому маслу - солодкуватою. Чудово з нею смакує оселедець, свіжий салат, стейк або соковита котлета.

871cd3d1c2992669f35027f487a26305_17.03.23

Напевно, одна із найпопулярніших страв українців - це картопляне пюре. Ми його готуємо часто, і у кожного ця проста страва виходить по-своєму, бо хтось додає молоко, а хтось масло. Ми вирішили поділитися дуже простим способом приготування картопляного пюре, завдяки цьому рецепту воно виходить ніжним, кремовим і ароматним. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

картопля

масло вершкове

цибуля

сіль

суміш перців

Приготування:

Почистіть картоплю у тій кількості, яку плануєте відварити і добре помийте. Почистіть 1 велику або 2 маленьких цибулини.

Поки все готуєте, налийте у чайник води і поставте її кип’ятитися.

Тепер час нарізати овочі. Щоб не гаяти часу на варіння - поріжте картоплю маленькими кубиками, щоб вони не була більшою 2 см - так вона максимально швидко звариться.

Тепер наріжте цибулю маленькими кубиками.

Покладіть картоплю у каструлю, до неї покладіть і цибулю. Залийте все окропом із чайника так, щоб вода ледь покривала овочі у каструлі. Ввімкніть вогонь на мінімум і варіть до готовності картоплі.

Злийте воду, у якій варилась картопля, у окрему миску.

Тепер час товкти картоплю. Для цього найкраще використовувати спеціальний товкач. Поступово підливайте потрішки води, у якій варилась картопля, у пюре. Всю воду використовувати не потрібно, її варто підливати, щоб страва вийшла не сухою.

Коли пюре готове, час його заправляти. Візьміть 50 г вершкового масла, яке вам подобається, і маленькими шматочками додавайте до картоплі, щоб воно повністю розчинилося. Тепер знову потовчіть пюре - так воно буде повітрянішим.

І останній етап - спеції. Сіль найкраще додати трішки, перемішати, скуштувати і якщо її не вистачатиме, - додати ще. Також до такого пюре добре додати щіпку меленої суміші перців - ця спеція надасть аромату страві.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 3
Як смачно приготувати картопляне пюре: простий рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
17.03.2023 2853
Еще материалы раздела «Суспільство»